Nem az első eset, a Jöttünk Láttunk Visszamennénk-et is az eredeti gárdával amerikaizálták.

Tegnap megnéztem a World war Z-t. A könyvet olvastam, de eleve nem ilyen elvárásokkal ültem neki. Az novella-gyűjtemény, amúgy is inkább sorozatformátumú, mert epizodikus beszámolókat tartalmaz különböző időkből, a világ minden tájáról.
A film ezt a jelleget először a 40. perc környékén kezdi el pedzegetni, amikor a főhős elindul felkeresni a vírus eredetét. Azelött csak pont annyit nyújt, mint bármelyik másik zombifilm, ekkor felmerűlt bennem, hogyha kiderülne a vírus eredete, akkor úristen lenne benne valami eredeti, amiért volt is értelme leforgatni. Elárulom, nem derül ki, hogy ne kelljen az íróknak megeröltetniük a fantáziájukat, az akció gyorsan kudarcba fullad, aztán Piit elindul a világ minden tájára, hogy egy két momentum átkerülhessen a könyvből, de ekkor már túl vagyunk a film felén.
Amúgy a film elég töketlen, főleg a többi tucat zombis filmhez mérten, attől még a romantikus-zombis-vígjáték-paródia (Warm Bodies) is véresebb volt. Igazából inkább katasztrófafilm, amit végig a semmilyenség jellemez.
nem sz*r, csak semmilyen, nem mutat újat, nem értem, miért kellett ez, vagy mit gondoltak az írók. Öljünk már bele egy rakás pénzt, hogy nekünk is legyen a sorban egy zombifilmünk, amiből már van egy tonna, de azok legalább minimális szinten megpróbálnak kreatívak lenni.
Az egyetlen pozitívum a Muse zenéje, ami jól illik az apokaliptikus témához, így jó választás volt, mivel eredetileg is erről szól a 2nd Law című albumuk, de igazából ez jól működött már a film nélkül is.