Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1360780 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #8240 Dátum: 2014. február 15. - 22:12:33 »
Tényleg vacak lett? Én a sok negatív kritika miatt úgy döntöttem, hogy nem nézem meg moziban...
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8241 Dátum: 2014. február 15. - 22:17:12 »
Én viszonylag pozitív véleményeket hallottam róla, de az ilyen felmelegített dolgok (rebootok, remekek, folytatások, prequelek...) mostanság abszolút nem hoznak lázba, majd később ráér.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8242 Dátum: 2014. február 16. - 11:35:56 »
Én sem vártam, hogy felérjen az elsőhöz. Pár visszautalást vártam volna mondjuk. A Pg13-sem zavart volna. Amúgy volt benne durva bevállalós jelenet, amikor azt mutatják, mennyi marad belőle. De az a baj, hogy önmagában nem állja meg a helyét.
----------
Ezt ismeri valaki? még nem néztem meg, de ahogy látom egy szobában beszélgetnek végig :brow:

hmm...
Director:
Tommy Lee Jones
Writers:
Cormac McCarthy  :)
« Utoljára szerkesztve: 2014. február 16. - 12:34:05 írta VTomi »

Todd

• Pókfej
« Válasz #8243 Dátum: 2014. február 16. - 12:37:20 »
Te is a verselős poén miatt bukkantál rá?  ;D

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #8244 Dátum: 2014. február 16. - 12:48:17 »
----------
Ezt ismeri valaki? még nem néztem meg, de ahogy látom egy szobában beszélgetnek végig :brow:

hmm...
Director:
Tommy Lee Jones
Writers:
Cormac McCarthy  :)

Igen. Nagyon erős film. Simán színdarabot lehetne belőle csinálni. Már ha egyáltalán nem abból készült.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8245 Dátum: 2014. február 16. - 13:12:46 »
Gyanítom, hogy zaz volt eredetileg.
Ahogy a Vérontás istene is. Az nagyon jó! Vicces is:D A címe félrevezető.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8246 Dátum: 2014. február 18. - 15:51:51 »
WTF!?  :o

B13 remake de kockáról kockára, ugyan azzal a főszereplővel? Ez nem remake, erre új szó kell. Annyira meg nem is volt jó film.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8247 Dátum: 2014. február 20. - 10:24:48 »
Nem az első eset, a Jöttünk Láttunk Visszamennénk-et is az eredeti gárdával amerikaizálták.  ;)

Tegnap megnéztem a World war Z-t. A könyvet olvastam, de eleve nem ilyen elvárásokkal ültem neki. Az novella-gyűjtemény, amúgy is inkább sorozatformátumú, mert epizodikus beszámolókat tartalmaz különböző időkből, a világ minden tájáról.
A film ezt a jelleget először a 40. perc környékén kezdi el pedzegetni, amikor a főhős elindul felkeresni a vírus eredetét. Azelött csak pont annyit nyújt, mint bármelyik másik zombifilm, ekkor felmerűlt bennem, hogyha kiderülne a vírus eredete, akkor úristen lenne benne valami eredeti, amiért volt is értelme leforgatni. Elárulom, nem derül ki, hogy ne kelljen az íróknak megeröltetniük a fantáziájukat, az akció gyorsan kudarcba fullad, aztán Piit elindul a világ minden tájára, hogy egy két momentum átkerülhessen a könyvből, de ekkor már túl vagyunk a film felén.
Amúgy a film elég töketlen, főleg a többi tucat zombis filmhez mérten, attől még a romantikus-zombis-vígjáték-paródia (Warm Bodies) is véresebb volt. Igazából inkább katasztrófafilm, amit végig a semmilyenség jellemez.
nem sz*r, csak semmilyen, nem mutat újat, nem értem, miért kellett ez, vagy mit gondoltak az írók. Öljünk már bele egy rakás pénzt, hogy nekünk is legyen a sorban egy zombifilmünk, amiből már van egy tonna, de azok legalább minimális szinten megpróbálnak kreatívak lenni.
Az egyetlen pozitívum a Muse zenéje, ami jól illik az apokaliptikus témához, így jó választás volt, mivel eredetileg is erről szól a 2nd Law című albumuk, de igazából ez jól működött már a film nélkül is.
« Utoljára szerkesztve: 2014. február 20. - 10:47:54 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8248 Dátum: 2014. február 20. - 10:31:08 »
...de igazából ez jól működött már a film nélkül is.
:lol:
MUSE:  :pogo: :sweetheart:

Todd

• Pókfej
« Válasz #8249 Dátum: 2014. február 20. - 10:50:44 »
Ne tudd meg, mekkora show-t rendeztek élőben. Igazából már az albumon is érződik a ív, meg a történet jellegűség, de ahogyan ezt élőben több emeletes színpadon, mozgó díszlet előtt előadták, és még a régi klasszikus számaikat is bele tudták úgy illeszteni, hogy ne törjön meg az előadás lendülete, az zseniális volt.
Valahol féltávon a színház és a koncert között.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8250 Dátum: 2014. február 20. - 11:54:00 »
Amúgy a film elég töketlen, főleg a többi tucat zombis filmhez mérten, attől még a romantikus-zombis-vígjáték-paródia (Warm Bodies) is véresebb volt. Igazából inkább katasztrófafilm, amit végig a semmilyenség jellemez. nem sz*r, csak semmilyen, nem mutat újat
Dettó én is így vagyok vele. Kissé uncsi, egyszer nézhető, semmilyen film lett. Zombifilmnek nem elég ijesztő, akciófilmnek nem elég pörgős, marad a vérszegény katasztrófa-vonal. Nem is értem, miért volt olyan nagy hype körülötte.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8251 Dátum: 2014. február 20. - 12:40:48 »
Ne tudd meg, mekkora show-t rendeztek élőben. Igazából már az albumon is érződik a ív, meg a történet jellegűség, de ahogyan ezt élőben több emeletes színpadon, mozgó díszlet előtt előadták, és még a régi klasszikus számaikat is bele tudták úgy illeszteni, hogy ne törjön meg az előadás lendülete, az zseniális volt.
Valahol féltávon a színház és a koncert között.
akkor irány a zene topic! :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8252 Dátum: 2014. február 20. - 14:57:04 »
Szerintem kicsit kiemelkedik az "átlag" zombifilmek közül. Először is jól mondta Todd: inkább katasztrófafilm. Nekem az Ember gyermeke jött elő inkább párhuzamként. Már csak azért is, mert abban is volt egy embertelenül jó jelenet (amikor a katonák meghallják a babasírást, és abbahagyják a támadást, elengedik a zendülőket), és itt is volt egy nagyon ütős, amikor beadja magának a vírust, és átjön a zombik között. Plusz még az is nagyon tetszett, amikor a háztetőn odarohan a peremre, és számolni kezd, az is nagyszerű volt.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #8253 Dátum: 2014. február 20. - 17:44:06 »
MUSE:  :pogo: :sweetheart:

Örülök, hogy rajtam kívül más is szereti a Muse-t, már azt hittem egyedül vagyok :)
Tejet kérek! Csokisat!

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8254 Dátum: 2014. február 20. - 18:53:34 »
Terminator 5 hírek (ha az F4 miatti bosszankodás nem lett volna elég ;D )

A szégyenteljes Die Hard 5 után azt hinné az ember, a franchise-t már csak a létével is tökön lövő ifjabbik McClane, a bikanyakú Jai Courtney soha többé nem kap főszerepet semmilyen nagy múltú moziszériában. Erre a Terminator-jogtulajdonosok őt választották ki Kyle Reese szerepére.

Vagyis a Halálosztó-rebootnak és egy új trilógia nyitányának beharangozott Terminator: Genesisben egy golyófejű hülye lesz egyszerre John Connor apja és legjobb barátja. A Skynet elleni forradalom vezérét egyébként Jason Clarke alakítja majd, az anyját, Sarah Connort pedig a Trónok harca anyatigris mentalitású sárkányidomár-királynője, Emilia Clarke. Egyetlen reményünk arra, hogy a film mégiscsak jó lesz, az az, hogy maga Arnold Schwarzenegger lesz benne a T800-as, és ezúttal is a jófiúk oldalán áll majd.

A T4 rendezője a Rómán, Trónok harcán és Thor 2-n edződött Alan Taylor lesz, aki végleg zárójelbe akarja tenni a Terminátor 3-4-et. A filmbe a Paramount stúdió, az Annapurna Pictures és a Skydance Productions is igen súlyos milliókat fog belepumpálni, százmilliós nyereség és egy ismét jól csengő márkanév reményében.

A 2015 nyarán mozikba kerülő Terminátor: Genesis mellé egy új tévésorozat is készül, és a készítők szándéka szerint a kettő szépen ki fogja egészíteni egymást. Schwarzenegger pedig már alig várja, hogy vén fejjel újra bőrdzsekiben és napszemüvegben feszíthessen. (via Variety)

http://index.hu/kultur/cinematrix/2014/02/20/mar_biztos_szornyu_lesz_a_terminator_5/

Az egyetlen ami reménykeltő, hogy ezúttal a rendező nem egy kutyaütő lesz (legalábbis a Thor 2 nekem tetszett), de attól tartok, hogy az új film is a 4. részhez hasonló nyári popcornlimonádé lesz... Cameron filmjeinek tuti nem fog a nyomába érni.

Na jó, Schwarzi szereplésének is örülök, de ha tényleg ő fogja játszani a T800-ast, az vicces lesz, kapunk egy 60 éves terminátort. :D Mondjuk egy robotra bármilyen skint rá lehet rakni, szóval lehet magyarázatot találni arra, hogy a Skynet szándékosan nagypapinak álcázza az egyik robotját. Vagy majd digitálisan visszafiatalítják Schwarzit?

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #8255 Dátum: 2014. február 20. - 18:56:15 »
Alan Taylor azért jó hír lehet.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8256 Dátum: 2014. február 20. - 18:58:10 »
Bízom benne én is... De valami veszett jó forgatókönyvírót is kéne találni hozzá.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8257 Dátum: 2014. február 20. - 22:02:54 »
Hogy lehet reboot, ha az első részben a T800-as jó?

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8258 Dátum: 2014. február 20. - 22:18:50 »
Lehet hogy úgy, hogy ez a film arról fog szólni, hogy hogyan küldi vissza John Connor a katonáját, Reese-t a múltba, illetve még előtte hogyan ismerkednek össze. Az biztos, hogy a jövőben játszódik a film, legalábbis én úgy gondolom. Szó szerint rebootolni a Cameron-filmeket meg szentségtörés lenne. Azok a filmek máig teljesen működőképesek és élvezhetőek. Gyanítom, hogy a reboot inkább a botrányosan pocsék T4-nek szólt... Mindenesetre merészek, hogy egyből trilógiában gondolkodnak. :lol:

A vicc az, hogy mivel a Terminátor széria is időutazáson alapul, így gyakorlatilag teljesen új sztorikat találhatnak ki alternatív idősíkokban játszódó cselekményekkel. Persze ezért nagyon kényes is a téma, mert ha véletlenül mégis a Cameron-filmeket akarják rebootolni időutazással, azt nagyon el lehet cseszni. Remélem, hogy lesz annyi eszük, hogy az első két film cselekményét változatlanul hagyják, és a jövőben fog játszódni az új trilógia.   

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #8259 Dátum: 2014. február 20. - 22:26:18 »
Semmi sem szent amúgy, tuti kinézem belőlük, hogy rebootolják, akár jól, akár nem (lásd: RoboCop). A stúdióknak pénz kell, nem minőségi film.