Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1364912 alkalommal)

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #10280 Dátum: 2016. március 24. - 16:40:28 »
Ez is érdekes. Jó szereposztás, szép látvány, dráma és "real heroes" :D : https://www.youtube.com/watch?v=dkC406UK1uo

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #10281 Dátum: 2016. március 24. - 19:05:17 »
Mondanivaló, látvány, tartalom, vagy üresség, gyalázás, vagy tisztelet, azért ne felejtsük el, hogy a film iparban ott az "ipar" szó, aminek a célja a termelés és ezért csak a pénz a célja. Akkor is ha üres látványfilm, akkor is ha jól nyúl az alapanyaghoz.
Persze, igazad van, de úgy vagyok vele, hogy egy remake, reboot ne abból álljon már, hogy megcsináljuk a régit a mai, sokkal fejlettebb technikával, és akkor mekkora királyok vagyunk. A valódi tartalom helyett meg maga a történet is alig áll meg a lábán. De azért milyen szép látványos, sokkal szemetgyönyörködtetőbb effektekkel... csak ez engem már annyira nem köt le. Hogy csak szép.

Igen, így van. Számomra ott azért a Coppola féle a kedvenc, mivel az volt az eredeti regény leghűbb átdolgozása, miközben elszakadt a Lugosi féle maníroktól is.
Ráadásul a Nosferatu példányokat meg is kellett volna semmisíteni, mert Bram Stoker özvegye pert nyert ellenük, úgyhogy szerencse, hogy fennmaradt. Lehet, hogy anélkül nem is alakult volna ki ekkora mítosz a vámpíros filmek körül.
A Thing film: tudtad, hogy Tarantino bevallottan adózott neki az Aljas Nyolcassal? Elég sok nyílt utalás van rá benne.
Ha csak a legszembetűnőbbeket nézzük: Kurt Russel, Ennio Morricone, a havas táj, a hóvihar miatti elzártság, a gyanakvás, senki nem bízik senkiben, nem tudja hogy az-e akinek mutatja magát...

A slasher horrorokból a Texasi Láncfűrészes 2004-es remakeje nagyon tetszett, a Marcus Nispel-féle. Aztán láttam az eredeti, 1974-es Tobe Hooper félét, és a hangulata annak nyomasztóbb volt. El tudom képzelni, hogy '74-ben milyen groteszk-morbid-durván hathatott az egész.
Aztán már vártam a Nispel-féle Péntek 13 újrázást, de az valami borzalmas lett. Sajnos túl "komolyan" vette a Jasonös slasher elemeket.
A Freddy-t nem láttam.
Az új Halloween-eket Rob Zombie rendezte, az elsőről jókat hallottam. De azokat se láttam még.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10282 Dátum: 2016. március 24. - 19:15:07 »
Persze a Nosferatu filmtörténeti alapmű. Jó hogy fennmaradt, de azért irgum-burgum. :D Manapság az ilyen másolatok tucat számra készülnek.
A Thinges utalásokrol tudtam. Mókás hogy Morricone most megkapta az oscart a főtémáért (mit tud Dicaprio a mellőzöttségről, ő üdén és fiatalon megkapta a díját...), 82-ben meg nem. Mondjuk jól dolgozta át ez kétségtelen.

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #10283 Dátum: 2016. március 24. - 19:59:13 »
Vot remake a Péntek 13-ból??
Igen, a 2009-es film egy hivatalos remake volt. Csak még a réginél is kevesebbet foglalkoztak az eredettörténettel.

Konkrétan,szartak ők az egészre.Egy kult film nimbuszát rombolták le.

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #10284 Dátum: 2016. március 26. - 19:08:58 »
Todd, köszönöm  a segítségedet .   :worship:
Mindannyan ragyogó  lelkek vagyunk

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10285 Dátum: 2016. március 29. - 21:26:51 »
Érdekes:

Ez a legérdekesebben vágott előzetes és szinkronos is, szóval ezt linkeltem.

BuB

• Pókfej
« Válasz #10286 Dátum: 2016. március 30. - 20:51:47 »
He, míg a Polgárháború 2. előzetese még mindig sehol sincs szinkronosan, a múltkori Warcraft új előzetesét máris kidobták magyarul.

Az Orkok hangja tök klafa lett.
A  főszereplő srác meg a Vikingekből Ragnar Lothbrok alakítója lenne? Egy két helyen tökre hasonlít rá a srác.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #10287 Dátum: 2016. március 31. - 03:10:28 »
A  főszereplő srác meg a Vikingekből Ragnar Lothbrok alakítója lenne? Egy két helyen tökre hasonlít rá a srác.

Igen, ő az.  :spidey:

Todd

• Pókfej
« Válasz #10288 Dátum: 2016. március 31. - 07:53:41 »
Érdekes:
https://www.youtube.com/watch?v=Tx4P3eKJIbI
Ez a legérdekesebben vágott előzetes és szinkronos is, szóval ezt linkeltem.
Valóban érdekesnek tűnik.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #10289 Dátum: 2016. március 31. - 14:20:18 »
Erről tud valaki valamit? Mert betegesen érdekesnek tűnik. :lol:

"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Todd

• Pókfej
« Válasz #10290 Dátum: 2016. március 31. - 14:44:55 »
Két szó: Seth Rogen.
És már minden szükséges infót tudsz a filmről. ;D
Ha mégse, de ez "érdekesnek" tűnik, akkor pedig sürgősen pótold be a munkásságát. Indítva mondjuk a SuperBad-el.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10291 Dátum: 2016. március 31. - 22:51:08 »
Atya......ég..... :o   Qvajó! ;D
Öngyulkos party szójáték? :)
Azt biztos nem hagyják ki, hogy megcsinálják a hotdogot  :brow: :D Jézus! a "halott" megfőzött virslit belerakja a.... na ezt meg kell nézni :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #10292 Dátum: 2016. április 01. - 07:38:13 »
Vajon hány szülő lesz, aki "véletlenül" elviszi rá a gyerekét, aztán felháborodik, hogy milyen "mese" ez!

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10293 Dátum: 2016. április 01. - 09:10:41 »
Azt kamerázni kéne. Egy kamera a jegypénztárhoz, egy a vetítőbe, meg egy a kijárati folyosóra. Jó kis "parents fail compilation" lenne belőle.  :hehe:

Todd

• Pókfej
« Válasz #10294 Dátum: 2016. április 01. - 09:26:52 »
A Deadpoolnál több mozi pénztárnál kitették ezt a levelet. Asszem itt is ezt kell majd.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10295 Dátum: 2016. április 01. - 12:20:55 »
Ez nagyon jó, süt róla, hogy Reynolds ötlete lehetett. :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10296 Dátum: 2016. április 02. - 09:40:37 »
Az a jó ebben a trailerben, hogy nem lövik le a poént benne. Semmit. És nagyon ötletes az az átmenet ami benne van, a zenével is meg mindennel. Nagyon bírom :)

Ez a 2008-as Cloverfield folytatása? Vagy a Cloverfield valami katonai kifejezés? :headscratch:
VAn itt egy cikk, csak gyér az angol tudásom: http://www.ew.com/article/2016/03/11/cloverfield-jj-abrams-meaning
Mindkét filmben benne van J.J. Abrahams keze (Azért üdvös, hogy mostantól (Trek, Wars)nem csak milliárdos franchiseokat csinál, hanem megvalósít még ötleteket, érdekes koncepciókat is)

Todd

• Pókfej
« Válasz #10297 Dátum: 2016. április 02. - 09:58:04 »
Ha épp az a jó benne, hogy nem árúl el a filmről sok mindent, egészen pontosan semmit, akkor miért akarsz bármit is megtudni róla?  ;D
Azért üdvös, hogy mostantól (Trek, Wars)nem csak milliárdos franchiseokat csinál, hanem megvalósít még ötleteket, érdekes koncepciókat is.
Ha valóban így lenne, akkor most nem egy újabb Cloverfield film trailere alatt írnánk ezt. ;)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10298 Dátum: 2016. április 02. - 10:17:06 »
Úgy érzem magam, mint a T-X :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #10299 Dátum: 2016. április 02. - 10:39:30 »
Ezt elsőre úgy olvastam, hogy úgy érzem magam mint a T-rex. :D
Amúgy jó lesz ez a film. Főleg már ezer éve nem láttam John Goodmant.