Ez igaz, de nézd meg a két képet. Olyan, mintha a játékbeli Lara épp smink után lenne, forgatás előtt, szóval az sem természetes kép. Az alsó meg persze béna, annál már a trailerben is jobban néz ki.
Szerintem különben egyszerű oka van: a jobb nők nem éppen jó színésznők, ritka kivétellel, hisz a legtöbb éppen a modellszakmából jön, sosem tanult színjátszást. Dekorációnak használják őket. Főszerepre például nemigen alkalmasak a Pamela Anderson-félék.
Tényleg olyan, nyilván egy digitálisan felépített figurával bármit lehet csinálni. De én a szépségről beszélek, és a szépség nem a sminkről és a beállításról szól. Nézd meg a két arcot: az egyik azért szép, mert olyan a formája és az arányai, amit a legtöbb ember hajlamos szépnek látni. A másik olyan, mint akármelyik hétköznapi ember. Biztos ki lehet hozni belőle valamit, ahogy a fenti képen láttuk, de nem önmagában, a saját jogán szép.
Nagyon meg lennék lepve, ha Hollywoodban nem találnának szép nőket, akik tudnak színészkedni is. Már csak azért, mert például Emilia Clarkot sem tartom különösebben szépnek, és úgy hallom, nem is igazán jó színésznő. Daenerysszel elég nagy szerencséje van, mert nála a könyvekben is gyakran ki van emelve, hogy éppen nem érez semmit, amikor kellene neki, és a faarc ennek a tökéletes leképzése, de a Terminátorban csúnyán leszerepelt. Szóval ő sztár lett, de nem is igazán szép és nem is igazán jó színésznő.
Pamela Anderson semennyire nem tartozik ide, vele pont arra céloztam, hogy nem kizárólag ő a szépségideál, még ha van is egy nemzetközi egyezmény, ami szerint minden élő férfi elismeri, hogy ő jó nő. Nyilván változik az ideál, de hozok még egy példát arra, amiről beszélek. Egy generációval ezelőtt Natalie Portmannel akarták elcsavarni a fejünket, most Daisy Ridley A Nő a Star Warsban.

Így megváltozott a szépségideál, vagy direkt nem használnak jó nőket? Csak én látok ebben tendenciát? Képzelődök?