Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363068 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #11260 Dátum: 2017. október 08. - 09:36:44 »
Ha valaki bírta annak idején a Hét mesterlövésze c. filmes témájú rádióműsort, ahol régi filmeket veséztek ki, az örülhet, ahogy én is :), mert itt a A jó a rossz és a nézhetetlen c. aktuális filmekről szóló műsor:
https://youtu.be/KsKQTHnsdFs
És pont a BR2049-el kezdik :)
« Utoljára szerkesztve: 2017. október 08. - 09:39:57 írta VTomi »

Gordin

• Grizzly
  • *
« Válasz #11261 Dátum: 2017. október 08. - 22:13:27 »
A rendezői változat szerint egyértelműen replikáns, az amerikai mozis változat szerint egyértelműen nem replikáns. XD
Kiváncsi vagyok, melyik endinget veszik hivatalosnak.

Érdekes mert nem derül ki.

Todd

• Pókfej
« Válasz #11262 Dátum: 2017. október 09. - 10:07:39 »
Az IT után kedvet kaptam megnézni King másik coming of age drámáját, a Stand By Me-t. Érdekes, hogy sok téma már ebben a korábbi művében is visszaköszönt, de ez sokkal személyesebb hangvételű, kis-szabásúbb film volt. Az egyik fiú itt is nem sokkal a film eseményei előtt veszítette el a testvérét, a főszereplők it is egy korukbeli fiú holttestét keresik, és itt is megvannak az idősebb bántalmazók. Ami viszont meglepett, hogy a helyi menő csoportban két karakter bátyja is benne van, akik ugyanúgy nem kímélik a fiatalabb testvéreiket sem. Plusz a fő ganyét a 20 éves Kiefer Sutherland játssza. :D
Most már mondjuk az eredeti ilyen írásait is el kéne olvasnom.
« Utoljára szerkesztve: 2017. október 09. - 15:48:04 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11263 Dátum: 2017. október 09. - 15:21:53 »
MOst néztem meg Kingtől a 1408-at.  John Cusack, Samuel L. Jackson

Todd

• Pókfej
« Válasz #11264 Dátum: 2017. október 09. - 15:51:27 »
Hú az egy jópofa film, igazi kis kamaradráma. Nehéz lehetett leforgatni, mert minden csak Cusack játékán múlt, de szerencsére egyáltalán nem rossz a szerepben.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11265 Dátum: 2017. október 09. - 16:03:22 »
Ráadásul szándékos hendikeppel indítja magát a sztori, ugyanis a főszereplő rohadtul szkeptikus. Ezért a filmnek valamai nagyon jót kell mutatnia. Nem lehet megúszós. És tényleg para.

Todd

• Pókfej
« Válasz #11266 Dátum: 2017. október 09. - 16:11:10 »
Igen ez egy nagyon érdekes dramaturgiai felépítés, hogy a főhős magát a nézőt szimbolizálja. Töke tele van a horror sztorikkal, és minden klisére ugyanazzal a szarkasztikus humorral reagál, mint amit maga a néző is megtenne. Ez rohadtul feldobja a film bevezető szakaszát. Meg a beszélgetés amikor az igazgató megpróbálja lebeszélni, hogy bemenjen, jó hogy ezeket a mini horror sztorikat csak elmesélik az elején, nem bemutatják, és hogy közben maga a párbeszéd élő, hétköznapi, semmi feszültségkeltés nincsen benne. A legtöbb filmben a hasonló jeleneteket nem szeretem, mert modoroskodással erőltetteten félelmetesnek próbálják beállítani az ilyet.
« Utoljára szerkesztve: 2017. október 09. - 16:44:44 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11267 Dátum: 2017. október 09. - 16:16:27 »
Igen, igen!
Nekem már csak egy kérdésem maradt a film után, amit nem tudtam Sam L. Jackson arcáról leolvasni a végén. Akkor most ő az "ördög", vagy valóban csak egy igazgató. Mert azt a jelenetet, amikor megpróbálja az elején lebeszélni, értelmezhetjük úgy is, hogy minden kétséget kizáróan ki karja vele mondatni, hogy ő teljesen szabd akaratából megy be oda.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11268 Dátum: 2017. október 09. - 16:17:29 »
Határozottan nem volt rossz film. Gyengén Silent Hilles befejezéssel.

Todd

• Pókfej
« Válasz #11269 Dátum: 2017. október 09. - 16:40:16 »
Határozottan nem volt rossz film. Gyengén Silent Hilles befejezéssel.
King írásai és az abból készített filmek nagy ihletforrásai a Silent Hill univerzumnak (sok egyéb mellett). Az első játék még tucatjaival hemzseg a nyíltan King-es easter eggektől (utcanevek, feliratok, plakátok stb.), a többiben már inkább csak ihletforrásként fedezhető fel a párhuzam. (Köd, Ragyogás, Carrie, 1408)

Akkor most ő az "ördög", vagy valóban csak egy igazgató. Mert azt a jelenetet, amikor megpróbálja az elején lebeszélni, értelmezhetjük úgy is, hogy minden kétséget kizáróan ki karja vele mondatni, hogy ő teljesen szabd akaratából megy be oda.
Igen, ez egy nagy kérdés, ugyanígy amikor már a szobában beszélget vele, ott sem tudjuk, hogy csak képzeli az igazgatót, vagy ha ő tényleg valami más, akkor valóban beszélhet vele később is. De ha belegondolsz maga a szituáció is abszurd, hogy egy ilyen helyet fenntart az igazgató, aki hisz ezekben a dolgokban. Elvégre én lehet rég megpróbáltam volna lebontani, vagy lezárni örökre.
« Utoljára szerkesztve: 2017. október 09. - 16:45:34 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11270 Dátum: 2017. október 09. - 18:48:18 »
Nem kell hit. csak a tények, hogy következetesen megmurdelnek ott az emberek.
Ezért lezárja.
Ja lebontani nem tudja, mert a munkások is bent ragadnának.
Akkor Az ajtóval kéne kezdeni. De mit bontasz le? az új szoba is átkozott lenne.
Logikusabb lenne befalazni az ajtót, mintha nem is lenne ott szoba. Valamiért mégis takarítgatják.

Még egy kérdés: Kitől kapj a levelet, hogy "ne vegye ki a 1408-as szobát!"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11271 Dátum: 2017. október 09. - 19:23:58 »
King írásai és az abból készített filmek nagy ihletforrásai a Silent Hill univerzumnak (sok egyéb mellett). Az első játék még tucatjaival hemzseg a nyíltan King-es easter eggektől (utcanevek, feliratok, plakátok stb.), a többiben már inkább csak ihletforrásként fedezhető fel a párhuzam. (Köd, Ragyogás, Carrie, 1408)
Az utcaneveknek nincs köze Kinghez. Híres krímiírók neveiből áll össze. Nem ismerem King műveit, a többinél mikre gondolsz? Azt tudom, hogy az Ovizsaru is ihletforrás volt.  :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #11272 Dátum: 2017. október 10. - 07:48:15 »
Nem kell hit. csak a tények, hogy következetesen megmurdelnek ott az emberek.
Ezért lezárja.
Ja lebontani nem tudja, mert a munkások is bent ragadnának.
Akkor Az ajtóval kéne kezdeni. De mit bontasz le? az új szoba is átkozott lenne.
Logikusabb lenne befalazni az ajtót, mintha nem is lenne ott szoba. Valamiért mégis takarítgatják.

Még egy kérdés: Kitől kapj a levelet, hogy "ne vegye ki a 1408-as szobát!"
De küldött be embereket takarítani stb. Állati sok felesleges kockázatot vállalt, én rég lezártam volna a szobát és nem engedtem volna senkit bemenni.
tudom, hogy van az a szint amíg a kísértet járta helyek kuriózumnak számítanak, és ezért egyszerre tartják fenn a borzongást, és a bevétel forrást, de ugye ebben a történetben ez már túlment ezen a szinten.
Vagyis az igazgatónak bármennyire is jó szándékúnak tűnt, egyértelműen célja volt a szoba misztikumának fenntartásával.

Az utcaneveknek nincs köze Kinghez. Híres krímiírók neveiből áll össze.
Nem értem miből gondoltad, hogy ez a két mondat kizárja egymást.  :lol:
Itt van egy lista az utalásokról, némelyik persze erősen belemagyarázás szagú, de azért azokon kívül is marad még bőven. Ennek pedig a King-re vonatkozó bejegyzése:
Idézet
Stephen King: Carrie and The Mist — Carrie is about a teenage girl who is born with psychic and supernatural powers and bullied at school, possibly an influence for Alessa Gillespie. Carrie also has a fanatical religious mother, similar to Alessa's mother, Dahlia. The Mist is about a town covered in fog with monsters lurking on the streets. As in The Mist, a pterosaur-like creature crashes through a diner window and the game features a radio that gives off nothing but static. Old Silent Hill's Bachman Rd. was also named after King's pen name, Richard Bachman. In Cafe 5to2, King's "Study, Dammit!" poster can be found next to the pinball machine and posters advertising the 1976 film version of Carrie and Pet Sematary can be found directly across from the Green Lion Antiques. An unused storefront texture reads "Misery". The pinball machine in the café is a reference to Children of the Corn. South Ashfield Station has a "King Street". The names Midkiff and Crosby are in a memo in the hospital in Silent Hill 3. They originate from the names of two actors from the movie Pet Sematary. Also in Pet Sematary, there are themes of a husband trying to revive his wife from death, like James attempts to do to Mary in the Rebirth ending of Silent Hill 2.

Azt tudom, hogy az Ovizsaru is ihletforrás volt.  :D
Azt egyszerűen nem tudom, kinek jutott eszébe, hogy az iskolát arról mintázzák, de jót nevettem rajta. :lol: Magamtól amúgy sosem tűnt volna fel a hasonlóság.

És tegnap megnéztem az új Blade runnert, jó film volt.

És akkor Hype mode on, legyen valami kommersz is a topicban.
« Utoljára szerkesztve: 2017. október 10. - 10:26:24 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11273 Dátum: 2017. október 10. - 11:09:32 »
én elaludtam a Blade Runner 2049-en. Meg kell néznem újra, itthon frissen, nehogy bealudjak. Mert amúgy érdekel, de kissé túltolták, annyira botrányosan lassú és hosszú is egyben.
Sok kérdést hagy, ami már-már plot hole. Bár az elalvásnak is köszönhető, hogy nem értettem, K is Deckard gyereke meg az immunhiányos csaj is? Mert ha igen, akkor lenne egy kérdésem., :)

Jó ez a SW előzetes, várom már!

Todd

• Pókfej
« Válasz #11274 Dátum: 2017. október 10. - 11:32:18 »
Érdekes, mert nekem egyetlen egy problémám volt a filmel, méghozzá pont az, hogy kissé túl szájbarágós, főleg a régihez képest. Semmilyen kérdést nem hagy, a kulcsfontosságú momentumok, mondatok megismétlése nagyon kilógott a filmből, és szerintem azok nélkül is érthető lett volna.
Szóval tényleg csak a bealvás lehetett a gond.
Sok kérdést hagy, ami már-már plot hole. Bár az elalvásnak is köszönhető, hogy nem értettem, K is Deckard gyereke meg az immunhiányos csaj is? Mert ha igen, akkor lenne egy kérdésem., :)
Nem, csak a lány a gyereke, aki az üvegbúrában dolgozott. A fiú egy később mesterségesen készített másolat, akit valószínűleg már akkor csináltak, amikor már az "ellenállás" vagy akármi tagjai olyan pozícióban voltak, hogy legyárthassanak egy replikánst (ugye a lány a cégnek dolgozott), akibe a lány a saját emlékeit implantálta be, ezzel is elterelve a támadóikat a valódi gyerekről.
Ami sikerült is, mert mindenki K-val volt elfoglalva.
Szegény K először félt kiválasztott lenni, aztán mire megbékélt vele, rá kellett jönnie, hogy ő tényleg csak egy hétköznapi "bőrgép".

A rendezői változat szerint egyértelműen replikáns, az amerikai mozis változat szerint egyértelműen nem replikáns. XD
Kiváncsi vagyok, melyik endinget veszik hivatalosnak.
Érdekes mert nem derül ki.
Pedig de. Mindenki elaludt a filmen? :lol: Jó mondjuk ez nem meglepő. :twisted:
Lényegében ők voltak az első két 8-as.
« Utoljára szerkesztve: 2017. október 10. - 11:36:21 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11275 Dátum: 2017. október 10. - 12:00:33 »
Itt van egy lista az utalásokról, némelyik persze erősen belemagyarázás szagú, de azért azokon kívül is marad még bőven.
Jó lista. :) Itt a link az Ovizsaruhoz. Nem csak az iskola volt közös benne.
http://bloody-disgusting.com/news/3420543/shocking-similarities-silent-hill-kindergarten-cop/

Todd

• Pókfej
« Válasz #11276 Dátum: 2017. október 10. - 12:14:30 »
Szerintem akkor láttam először ezt a képes összeállítást, amikor az Angela képregényhez kerestem anyagokat (szóval jó régóta kint van már). Nagyon vicces volt. :lol:

coleman

• Bűnölő
« Válasz #11277 Dátum: 2017. október 19. - 01:23:44 »
Egy kis Star Wars:

Vajon Ahch-To az Ep. 8-ból lehetséges, hogy ugyanaz, mint Manaan az Old Republic világban? Lehetne némi diszkrét utalás, ha már azt úgysem dobták ki a kánonból, amennyire tudom.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11278 Dátum: 2017. október 19. - 11:29:51 »
Bocs, ezt most találtam.
https://youtu.be/gMz1BAZM8xM
Nagyon tetszik!  A sztori,  a világ a színészek!!

Todd

• Pókfej
« Válasz #11279 Dátum: 2017. október 19. - 12:40:02 »
Érdekes, csak kicsit ennek a mostanság divatos teorikus filmnek tűnik, így nem tudom, mennyire tudják élővé tenni.
Mindenesetre van egy DF értéke, szóval erősen ajánlott megnézni.