Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363638 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #2640 Dátum: 2009. augusztus 16. - 20:50:24 »
Hát ez kész...
Megnéztem most a film+-on a Ping Pong - Az Ököl színre lép c. opuszt. Ez egy akkora égbekiáltó marhaság, hogy egyszerűen imádom. És nem tudom eldönteni, hogy melyik volt a jobb: a kung-fu tehén vagy a a Gonosz Tanács tagjainak kiléte (akikről amúgy a valóságban is elhinném, hogy gonosz világuralmi terveket szövögetnek). Mindenkinek ajánlom megtekintésre, aki szereti a Hong Kong-i filmeket.
Ja, és kivételsen a magyar szinkron is jó volt. Bár Ring Loo karakterét sajnáltam. :(

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2641 Dátum: 2009. augusztus 16. - 21:32:32 »
Nekem megvan vagy 2-3 éve, tényleg nagyon vicces film, a legjobb a kategóriájában. :) A tehén óriási volt, de már a film eleje is.  :D

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2642 Dátum: 2009. augusztus 16. - 22:09:38 »
Amikor megjelent a film a csapból is a Mátrix tehén folyt  :lol:

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2643 Dátum: 2009. augusztus 17. - 08:10:14 »
Hát inkább csak erős közepesre sikerült szerintem a film. Bár az alapötlete nagyon jó, és az a magnós poén is nagyon ott volt. Mégis az utolsó öt perc az ami igazán a jók közé "taszítja" a filmet. A "Mi van elhoztad a barátaidat is?" poénon percegik röhögtünk, amikor először megnéztük a filmet a haverokkal, szinte már csak azért is érdemes végigülni a mozit.  ;D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2644 Dátum: 2009. augusztus 18. - 19:03:08 »
Amúgy az a baj az avp 2-vel, hogy még ebben a műfajban sem jó, az emberes jelenetek kajak idegesítőek, szint fájdalmasan rosszak, és ha tényleg csak a vérontás, csak a küzdelem a fontos, akkor miért kellettek ezek aDawson és a haverok kaliberű életképek a film első felébe.
Fényévekkel jobb lett volna, ha mondjuk a beküldenek még egy szuper kommandós csapatot, azt az ő szemszögük lett volna azemberi történet, és akkor tényleg minden teketória nélkül csak a darabolás ment volna, de ez a tinihorror nagyon nem illett bele.
Egyébként az a gond, hogy más szemszögből nézitek a filmet. Mert ha megnézitek, az Alien és a Predator filmek régebben sem szóltak másról. Egyszerűen annyi a különbség, hogy a 80-as években és a 90-es évek elején még tudtak horror filmet csinálni. Ezért voltak normálisabbak a karakterek, amelyekért jobban tudtak izgulni a nézők. De sajnos már nem ezeket az éveket írjuk. Manapság már egyre többek a kevésbé tehetséges színészek, amelyek nem tudják jól megformálni a szerepüket, hogy az iq leépülésben folyamatosan szenvedő rendezőkről már ne is beszéljek. Ők is nagyából ugyanazt a receptet alkalmazzák, mint a "régi idők" filmesei, csak nem tudják ezt rendesen megoldani.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2645 Dátum: 2009. augusztus 18. - 19:14:48 »
Lényegében leírtad, hogy miért tartom rossznak a filmet. ;D
Amúgy szerintem most is vannak jó rendezők, akik egészen jó horror filmeket csinálnak (mint ahogy a 80-as évek is tele voltak silány művekkel), csak az a gond, hogy ők nem nyúlnak ilyen fajta lerágott csont kategóriájú dolgokhoz.
Mondjuk mindent összevetve szerintem ez valamilyen szinten érthető, de amíg nem változik, addig én ezeket a filmeket rossznak fogom tartani, azt kész.
« Utoljára szerkesztve: 2009. augusztus 18. - 19:17:59 írta Todd »

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2646 Dátum: 2009. augusztus 18. - 19:34:41 »
Sepivel értek abszolúte egyet. A Pred1 is miről szólt ? Kommandósok leszállnak, hentelnek, mennek tovább, Predi őket henteli Schwarzi visszahentel... És ugyanez volt a 2-ben is. Az Alien filmek is egy nagy hentelések voltak de nagyon erős atmoszférával és hangulattal, még a 4. rész is hozott elég sokat e téren ( az Alien3 Specail Editionjéről meg nem mondok egy szót sem mert magam alá csinálok a gyönyörtől...  :D )

Talán a technikára vezethető vissza az egész, anno mindenki csak tátotta a száját csak a ttól ahogy a Predi álcázva bóklászott az erdőben. Manapság a transformers és egyéb effekt parádé filmek mellett ez már nem viszi a prímet. A 2. rész igai jó kis iparos munka, és kifejezetten élvezhető (valahol még az 1 is) Az Indy4 is kb hasonló sorsra jutott, mindenki megnézte, nagyjából tetszett neki de mégis enyhe rossz szájíz maradt utána mondván ez nem volt az a régi Indy, még szép hogy nem, mert el telt x év és már mást vár az ember de mindig az előző alapművekhez hasonlítgat.

Az AvP-nek talán az első részben fellelhető logikai hibák tömkelege ( nincs fagyos lehellet az Antarktiszon, 5 perc alatt kikelő embriók...stb) tett be és ugyan ez köszönt vissza a 2-re hisz mindenki az egyhez kezdte hasonlítgatni.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2647 Dátum: 2009. augusztus 18. - 19:56:36 »
Talán a technikára vezethető vissza az egész...
Szerintem is, csak én másképp gondolom, mint te.
Annó nem volt olyan jó a technika, mint ma, ezért a színészek, a rendező, a sminkes stb. dolga volt, hogy elhitesse a nézővel, hogy amit látunk, az igazi. Vagyis ha nem is feltétlenül volt valóban életszerű az amit látunk, a színészek hiteles reakciója, és játéka elhitette velünk, és ha ez nem működött, akkor sz*r lett a film.
Manapság minderre nincs szülség, ezért azt hiszik, hogy a jó effektek elviszik a hátukon a filmet. Közben pedig nincsenek karakterek, nincs atmoszféra, nincs semmi, és hiába tehetnek meg egy csomó dolgot, amit annó nem, hiába ölnek meg 10-szer annyi embert, mint régen, ha minden másodpercben meghal egy névtelen senki, annak nincs semmi dramaturgiája, vagy hatása.
« Utoljára szerkesztve: 2009. augusztus 18. - 20:04:15 írta Todd »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2648 Dátum: 2009. augusztus 18. - 20:12:05 »
Pontosan, mert nem a hullák mennyisége teszi horrorisztikussá a filmet, hanem a haláluk körülménye. És ebben voltak jók a régi Alien és Predator filmek. Mert nem több száz embert láttunk benne meghalni, mégis összekarmoltuk a fotelon a huzatot a parától. A hullák tömegétől elsikkad a lényeg. A háborús filmeken sem döbben le az ember, ha abban éppenséggel száz számra hullanak az emberek.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2649 Dátum: 2009. augusztus 18. - 20:13:35 »
Ezel is egyetértek. Az AvP1 szereplői karakterek szempontjából egyenesen nevetséges volt. Az a kémikus(?) aki állandóan a gyereke képeit mutogatta simán felvehetett volna egy "potenciális hulla" feliratú kucsmát. A főszereplő csaj meg egy amolyan Machiko&Ripley klón féleség akart lenni. A 2. rész sem sokkal jobb ebből a szempontból de egy kis amerikai kisvárosban nem nagyon lehet Schwarzi & Glover féle figurákat előkapni a padlásról szóval legalább ez a rész ebbeől a szempontból menthető.

Szal ezeket meg a béna forgatókönyv írók k*rják mindig el...

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #2650 Dátum: 2009. augusztus 18. - 21:11:40 »
Na majd a Predators. ;)

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2651 Dátum: 2009. augusztus 18. - 21:32:11 »
én birom paul andersont, és a rá jellemző nagyon jó, kellemes hangulatjelek az avp1-ben is megtalálhatóak voltak, ezért is tetszett a film. Persze voltak benne hibák, de alapvetően még azt is viszonylag jól megcsinálták, amikor a kirájnőt megölik. Persze senki ne rohangáljon egy szál trikóban az antarktiszon, akármennyire ki van melegedve. De szerintem az egy-két ilyen figyelmetlen hiba nem ment a film rovására. A lényeg megvolt benne, a szereplők bemutatása, mozgatórugók, apró háttérsztorik, kevés szinészi játék is belefért az elején, aztán persze a film második negyedétől már elsikkadtak, de megmaradt a látvány és a hangulat. A legnagyobb bajom vele, hogy borzasztó rövid.
This is a joke. A real practical Joke.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2652 Dátum: 2009. augusztus 18. - 21:45:37 »
Pont néhány hónapja mikor adták a tévében a Predator 1-et, meg is jegyeztem hogy milyen zseniális volt a színészválasztás, minden színész passzolt a kommandósszerepre, és tök színes volt a csapat, érdekes figurák voltak. :D Igaz, hogy könnyedén leöldöste őket a predi, de izgalmas volt végig a film, jó volt a színészi játék. Igazatok lehet, hogy ezért voltak olyan jók a régi filmek. A kedvencem amúgy az indián csávó volt, aki már a kezdettől érezte hogy valami figyeli őket. ;D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2653 Dátum: 2009. augusztus 19. - 08:06:46 »
Sőt ő már az elején tudta hogy mind meghalnak  :lol:

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #2654 Dátum: 2009. augusztus 24. - 12:02:46 »
Megnéztem tegnap a Légcsavar című filmet. Tökre vártam, mert érdekesnek ígérkezett. A film felééig tetszett is, de a második fele, hát az :roll:

Aztán megnéztem még a Halálos iramot is. Tetszett bár csak a látvány miatt ( amiből amúgy lehetett volna több ha már a történet nuku ).

Ju

• Pókfej
« Válasz #2655 Dátum: 2009. augusztus 24. - 12:33:54 »
Láttátok a Drag me to Hellt (magyarul Pokolba taszítva)? A horrorrajongóknak nagyon ajánlom, másoknak nem biztos, hogy tetszene. Az a jó benne, hogy tipikus régi stílusú horror, csomó régi elemet visszahoz, és kicsit még viccel is velük. Egyszerre teljesen komoly és mégis vicces film, nekem nagyon tribute (ezt a világért se tudtam megfogalmazni magyarul) hangulatom volt tőle.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2656 Dátum: 2009. augusztus 24. - 19:32:09 »
Rémségek cirkusza előzetes (ha jól emlékszem Mike érdeklődik a sorozat iránt)

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #2657 Dátum: 2009. augusztus 24. - 19:46:34 »
Nem is tudtam hogy már ebből is filmet csinálnak. :o

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2658 Dátum: 2009. augusztus 24. - 19:52:44 »
Jó reggelt.

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #2659 Dátum: 2009. augusztus 24. - 19:58:36 »
Köszi. ;D A könyvet én is ismerem, bár nem olvastam el.