Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363946 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ju

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #3540 Dátum: 2010. március 04. - 10:40:05 »
pepo, ez zseniális! :lol: :lol: Az viszont elgondolkodtató, hogy ebből tényleg forgatnának filmet Hollywoodban. :stupid:

Amúgy biztos van jelentősége a számoknak. Nekem a 13-as egy olyan ami mindíg felbukkan itt-ott
Elvileg erről szól a numerológia és még néhány elvontabb irányzat. Persze ezekbe sem jó túl sokat belelátni és rámondani, hogy "ez meg az azért van így, mert február 8-án születtem, szóval semmit sem tehetek, hagyjatok szenvedni." ;)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3541 Dátum: 2010. március 04. - 10:49:52 »
Á, a címe 23-as szám: Vörös riadó lenne. :D

Hát jah, láttunk már ettől kínosabb sztoriból is filmet elkészülni. :stupid:

Idézet
Egyébként egy szóval sem mondtam, hogy ezek a filmek trék, csak nem igazán érzem indokoltnak ezt a nagy hype-ot meg rajongást az irányukban. Jól összerakott, látványos vagy épp hangulatos alkotások, amikből 12 egy tucat.
Nézd, vegyük pl. a Mátrixot. Az, hogy animében már láttad a témát, mit számít? Itt nem anime történelemről, hanem FILMtörténelemről van szó.
Mellesleg a mátrix alapötlete egy percig sem volt eredeti..az egész filmet, az egész filozófiáját különböző mitológiákból, animékből, meg innen onnna gyúrták össze. A forradalmi a látvány volt benne. Amúgy is egy nagyon jó film lenne, de a zseniális stílusa és a korszakalkotó látványa mérföldkővé teszi.

A Hetedik is azért mérföldkő, mert új színezetet vitt az egész sorozatgyilkosos témába, szakítva a szokásos jó vs elemien gonosz hajszával, árnyalta a képet, plusz ehhez jön még a remek stílusa, az izgalmas sztorija és a jó színészi játék. AMúgy lehet amit láttál előtte hasonló filmet, a Hetedik után készült valójában.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3542 Dátum: 2010. március 04. - 11:33:15 »
Persze ezekbe sem jó túl sokat belelátni és rámondani, hogy "ez meg az azért van így, mert február 8-án születtem, szóval semmit sem tehetek, hagyjatok szenvedni." ;)
Aki ezt mondja, az nem hisz a szabad akaratban. Vagy nem akar:)

Mellesleg a mátrix alapötlete egy percig sem volt eredeti..az egész filmet, az egész filozófiáját különböző mitológiákból, animékből, meg innen onnna gyúrták össze.
Például a bibliából :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3543 Dátum: 2010. március 04. - 14:31:51 »
A Hetedik és a Másvilág nekem nem jött be annyira, elég kiszámítható filmek voltak és mind a kettőből volt már előtte hasonló.
A Más Világ tényleg olyan, aminek a lényege már felbukkant előbb is, de itt nem csak arra volt kihegyezve, az egész végig érdekes volt. A Hetediknél pedig úgy emlékszem, éppen az volt a nagy szám, hogy nemigen láttunk olyan filmet, ahol jól tudtuk, hogy még folytatódnia kell a gyilkosságoknak, egy megadott módon, de a gyilkos a közepén feladta magát. És tudtuk, hogy mégis megcsinálja.
mi is legyen a film címe. A 23-as szám 2, vagy a 24-es szám. ;)
Piros 23-as.   :D
Nézd, vegyük pl. a Mátrixot. Az, hogy animében már láttad a témát, mit számít? Itt nem anime történelemről, hanem FILMtörténelemről van szó.
Ebben azért kételkednék. Bár a látványa tényleg korszakalkotó volt, ha a sztori csak egy sima ismétlése egy másik filmnek (most majdnem mindegy, hogy anime, vagy élőszereplős), akkor azért az tényleg nem fog ütni semekkorát. Csak nyilván nagyon kevesen néznek világszerte animét, így a legtöbb embernek újdonság volt. Ugyanez áll az Esőemberre is. Mekkora siker és újdonság volt, holott Jackie Chan és Sammo Hung 3 évvel azelőtt megcsinálták már. Csak persze a hongkongi filmeket senki se ismerte Ázsián kívül.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3544 Dátum: 2010. március 04. - 14:41:58 »
AMúgy lehet amit láttál előtte hasonló filmet, a Hetedik után készült valójában.
Na pont erről beszélek. Ezek az első adott kategóriában igazán befutott filmek. És mindenki szerint ez az első és mekkora ötlet stb. Pl. Bulett time akkor Mátrix, nem baj, hogy John Woo akkor már 10 éve kitalálta stb. És semmi bajom nincs Watchowski tesók filmjével, sőt nekem szinte az összes filmjük bejön (és azt is kedvelem, hogy ők is elismerik, hogy innen onnan gyúrják össze a filmjeiket és nem fellengzősködnek, hogy ők mekkora koponyák). Biztosan a hetedik előtt láttam azokat a filmeket és nagyjából pont ugyanolyanok voltak. Sőt volt egy, ahol még ugyanez a vallásos mizéria is benne volt, csak a gyilkos még pentagrammákat is rajzolgatott, csak nem volt ennyire felkapva, nem ennyire ismert színészek játszottak benne, nem volt ekkora reklámja és sajnos végső soron ez dönt egy film sikerességét, ismertségét illetően. :)
Ugyanez áll az Esőemberre is. Mekkora siker és újdonság volt, holott Jackie Chan és Sammo Hung 3 évvel azelőtt megcsinálták már. Csak persze a hongkongi filmeket senki se ismerte Ázsián kívül.
Pontosan ezt mondom én is. :) Vagy akkor ne is említsük a Tégla című filmet, ami 4 Oscart is kapott azt hiszem, tulajdonképpen a semmiért.
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 04. - 14:44:45 írta holloo »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3545 Dátum: 2010. március 04. - 14:49:40 »
Az viszont nem ugyanaz, mert az elismerten az amerikai verziója volt egy hongkongi filmnek (talán még a rendező is ugyanaz volt). Ahogy mondjuk a Taxi, vagy némelyik másik francia filmnek is készült amcsi verziója (pölö Nikita).
De John Woo jó példa volt.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #3546 Dátum: 2010. március 04. - 14:52:47 »
A 23-as számhoz:

Épp vége volt a filmnek amikor ránéztem az órára és tényleg abban a PILLANATBAN váltott át 22:01-re amikor ránéztem ! ! !  ;D Ritka feelinges volt.  8)

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3547 Dátum: 2010. március 04. - 14:56:07 »
Az viszont nem ugyanaz, mert az elismerten az amerikai verziója volt egy hongkongi filmnek (talán még a rendező is ugyanaz volt). Ahogy mondjuk a Taxi, vagy némelyik másik francia filmnek is készült amcsi verziója (pölö Nikita).
De John Woo jó példa volt.
Martin Scorsese volt a rendezője, és abból a vonatkozásból mondtam, hogy a Tégla akkor mindenki igen az mekkora film, de ha azt mondod Szigoúan piszkos ügyek akkor mindenki néz, hogy "miva".  :D

Ju

• Pókfej
« Válasz #3548 Dátum: 2010. március 04. - 15:19:32 »
Persze ezekbe sem jó túl sokat belelátni és rámondani, hogy "ez meg az azért van így, mert február 8-án születtem, szóval semmit sem tehetek, hagyjatok szenvedni." ;)
Aki ezt mondja, az nem hisz a szabad akaratban. Vagy nem akar:)
Pedig sokan nem hisznek benne, vagy azt gondolják, hogy könnyebb úgy élniük, hogy elkönyvelik előre valamilyennek az életüket. Az is jó téma, hogy mennyi mindenre képes az akarat és az emberi tudat. :)
A számokra visszatérve, azért jó a numerológia, asztrológia, stb., mert segít megismerni és megérteni azt a lényt, aki te vagy. Azt is fontos felismerni, hogy ezek a rendszerek nem mindenhatóak, nem határozzák meg azt, aki vagy, csak segítséget adnak. De ettől még vannak olyanok, akik belemenekülnek egy-egy elemzésbe és aztán mutogatják, hogy ők csak azért ilyenek, mert ez van leírva a horoszkópjukban.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3549 Dátum: 2010. március 04. - 16:15:48 »
Piros 23-as.   :D
Hé, én azzal a busszal járok!

Ju

• Pókfej
« Válasz #3550 Dátum: 2010. március 04. - 16:20:51 »
Hé, én azzal a busszal járok!
Akkor jobb, ha vigyázol, nehogy rádessen 23 T-Rex február harmadikán! ;D

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3551 Dátum: 2010. március 04. - 17:02:48 »
Én csatlakozok holloohoz.
És most szubjektív vélemény következik és peponak azt ajánlanám ne olvassa el.

A Mátrix egy olyan szinten kaki film, hogy fájdalom végignéznem. Csak az első részt láttam, de ezután már inkább egyáltalán nem érdekelt az egész. Nem akartam a folytatásokkal még több kínt okozni magamnak. Még egyszer kihangsúlyozom, hogy ez személyes vélemény. Szerintem a Mátrix: egy pocsék történet, egy óriási hülyeség, amit 20 percig élveztem. Ugyanis valahol 15 - 20 perc körül viszik be Neot ( asszem így hívják a főszereplőt ) vagy hozzák ki a Mátrixból vagy mi. És akkor az a néger faszi mutat neki valami elemet vagy akkumulátort és mondja, hogy a gépek ezt csinálják az emberekből. Na itt még tetszett a film, de innentől valami olyan eszméletlen baromság, hogy fel sem foghatom. És azt még meg kell jegyeznem, hogy ez volt az első film, amin életemben bealudtam. Reeves szerintem pocsékul játszik benne.
Na de biztos bennem van a hiba, mert a filmnek hatalmas rajongótábora van, ami felemelte a klasszikusok közé. Még egyszer: ez egy szubjektív vélemény volt.

Na, dehát akkor visszatérnék a 23 - mas számra. Nekem még mindig ez a kedvenc thrillerem. És tökre elfogadom, amit pepo meg Ju írtak róla, csak az a bajom, hogy úgy beszéltek, mintha elvárnátok, hogy senki se szeresse ezt a filmet, mert szerintetek hülyeség. Ez a ti szubjektív véleményetek, amit az épeszű ember elfogad, de azért nem kéne ráerőltetni másokra, hogy az is azt mondja erről a filmről, hogy baromság, akinek amúgy tetszik.
És még hozzátenném, hogy ez nem fóbia a 23 - mas számtól, hanem egyszerű megszállottság. Erről szól a film. Egy beteg ember történetét mutatja be. SZERINTEM eszméletlen jó a történetvezetés és nagyon jó a csattanó.

Na és itt van a He7edik. Megnéztem az ajánlásotokra, kb. 20 perce fejeztem be, úgyhogy még teljesen friss az élmény. És hát :-\ nem igazán tetszett. Nem volt rossz, egyszer meg lehetett nézni, de hogy a thrillerek királya... ebből is látszik mennyire mások az emberek. Van, akinek ez tetszik, van akinek az. Ez van. Na, de a filmről. Ez is teljesen személyes vélemény.
Én azokat a thrillereket szeretem, amikben izgalmas történet, sok rejtély és kuszaság után helyre áll a rend, elvarrják a szálakat és olyan végkifejletet, olyan csattanót kapunk, amitől leesik az állunk. Nos... a He7edik nem ilyen.
Igazából rohadt jó történetvezetés, tényleg talán a legjobb, amit eddig láttam. A legnagyobb bajom vele az, hogy nincs benne egy olyan pillanat sem, amikor meghökkenek, nincs benne megdöbbentő csattanó, amitől az egész stáblista alatt csak bámulok magam elé és annyit mondok: Ba**d meg. Amúgy tényleg jó történetvezetés, de én nem az ilyen thrillereket szeretem.

És ha már a thrillereknél tartunk, holnap 16:45 - kor megnézem moziban a Viharszigetet. Érdekes filmnek tűnik, csak Martin Scorsese neve tölt el egy kis félelemmel. Ugyanis ő rendezte a Téglát, ami nagyon nem tetszett. De azért remélem ez most jó film lesz.   

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3552 Dátum: 2010. március 04. - 17:22:27 »
És még hozzátenném, hogy ez nem fóbia a 23 - mas számtól, hanem egyszerű megszállottság. 

:D ennek amondatnak mi értelme?

És ha már a thrillereknél tartunk, holnap 16:45 - kor megnézem moziban a Viharszigetet. Érdekes filmnek tűnik, csak Martin Scorsese neve tölt el egy kis félelemmel. Ugyanis ő rendezte a Téglát, ami nagyon nem tetszett. De azért remélem ez most jó film lesz.   
Azt hittem, hogy ezt a filmet, Martin Scorseseért nézi meg valaki. Most mégis mit vársz?
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 04. - 17:28:46 írta VTomi »

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3553 Dátum: 2010. március 04. - 17:36:57 »
És még hozzátenném, hogy ez nem fóbia a 23 - mas számtól, hanem egyszerű megszállottság. 

:D ennek amondatnak mi értelme?

Az az értelme, amiről már elég hoszzú ideje folyik itt a téma. Hogy nem fóbiáról van szó, hanem megszállottságról.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3554 Dátum: 2010. március 04. - 17:39:05 »
Nem szükséges feldúlódni:)

Mi a különbség a kettő között?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3555 Dátum: 2010. március 04. - 17:40:34 »
Én azokat a thrillereket szeretem, amikben izgalmas történet, sok rejtély és kuszaság után helyre áll a rend, elvarrják a szálakat és olyan végkifejletet, olyan csattanót kapunk, amitől leesik az állunk. Nos... a He7edik nem ilyen.
Akkor szerintem nagyon nem figyeltél oda a film végén. Igenis volt benne nagy csattanó, amire nem számított az ember. Az persze tény, hogy az események nem pörgősek a filmben, de egy thillerben nem is szokott az lenni. Nekem egyetlen gyenge pontja a filmnek Brad Pitt. Szerintem ő az, aki nagyon nem illett abba a filmbe. De ettől függetlenül a film maga jó. Igaz, hogy nem fogom én sem olimposzi magasságokba helyezni, de a thillerek között az élmezőnyben a helye. Amúgy sok jó hasonló film van még, nekem például kedvencem a Lambertes Feltámadás, vagy Dennis Quaidtől az Apokalipszis Lovasai. Na, annál a végén néztem, hogy most mi is van. Azzal úgy voltam, hogy ezt most újra kell nézni, hogy akkor pontosan értsem is, hogy mi is történt.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3556 Dátum: 2010. március 04. - 17:42:53 »
Nem szükséges feldúlódni:)

Mi a különbség a kettő között?

Nem vagyok feldúlt. ;)

Az, hogy a fóbiánál az ember fél, retteg mondjuk a pókoktól és igyekszik elkerülni őket minél nagyobb ívben.
A megszállottságnál meg megszállottságunk tárgyát véljük felfedezni mindenben, mindenhol azt látjuk, az életünk részévé válik, végül belebolondulunk.

Sepi, leírnád spoilerben, mi volt a nagy csattanó a He7edikben? Mert komolyan nem tudom. :headscratch:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3557 Dátum: 2010. március 04. - 17:45:02 »
És a fóbia nem megszállottság? Megszállottan félni valmitől?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3558 Dátum: 2010. március 04. - 17:47:18 »
A fóbia, betegesen félni valamitől (pók, tűk, Kiszel Tünde). A megszállottság, valamihez a végletekig ragaszkodni.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3559 Dátum: 2010. március 04. - 17:47:52 »
Igen, pontosan ez a helyes megfogalmazás.