Szerző Téma: Képregényajánlók (vagy éppenséggel nem!)  (Megtekintve 246026 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Képregény ajánlók (vagy éppenséggel nem!)
« Válasz #600 Dátum: 2010. július 03. - 13:35:01 »
 :lol: :hehe:

Battle Royal. 3000 oldal, de megéri.

Pókember: Klón sztori. Oké, az valamelyest volt retconolva.

salander

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #601 Dátum: 2010. július 13. - 00:50:36 »
- DC: A Secret Sixet (Talgaby ajánlgatta többször is), Jonah Hexet (ezt is) honnan érdemes elkezdeni olvasni, hogy képben is legyen az ember meg jó is legyen?

- Wildstorm: Ugyanez lenne a kérdés az Authorityval meg a WildCATs el is...

- Marvel: Ma belenéztem a Deadpool aktuális (Las Vegas-i) történetébe és egész jól szórakoztam rajta. Tőle mi az ami ajánlott? (Szintén előképzettség nélkül.) A Secret Invasionos sztori? Mert néztem a karaktert korábban is 1-1 szám erejéig de a Corps meg a Merc with Mouth már kínosan blőd volt.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #602 Dátum: 2010. július 13. - 07:57:53 »
Secret Sixet elejétől. Sőt, akár a 2006-os minit is elolvashatod előtte, azt is Simone írta.
Jonah Hex lényegtelen, a mostani v2-es sorozat egymástól független, néha az időben is össze-vissza ugráló, egy részes sztorikból áll. Két kivétel van, egy hat és egy (talán) négy részes történet, meg persze az 50. számnak volt egy kis utóhatása.
Authority: Ha a mostanira kérdezel, akkor a WildStorm Armageddon nevű eseményét kell felkutatnod teljes egészében, amit még megelőz egy WildStormban futott Atom-mini is. Bár a mostani szériát én nem javasolnám, részemről kb. háromnegyed év után unalmassága folytán kénytelen voltam feladni. Authorityből a v1-et érdemes olvasni csak.
Deadpool: A mostani, jelzőtlen ongoingot... sehonnan. Azt el kell kerülni. Olvass régi ongoingot, onnan is Kelly és Simone éráit.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #603 Dátum: 2010. július 13. - 21:40:38 »
Deadpool: a legelejétől (Joe Kelly). Az első sorozata (ELSŐ! sorozata) végig jó volt, talán 3 rész volt gyengébb a 23-25 körül, amikor megpróbáltak jófiút faragni belőle.
Jonah Hexet pedig szintén 1-től olvass. Nem az összefüggések miatt, mert önálló történetei vannak, de azok még nagyon jók.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #604 Dátum: 2010. július 13. - 22:10:03 »
Deadpool első sorozat egy mini, és a Circle Chase alcímet viseli, Nicieza írta (ha jól emlékszem), és nagyon kilencvenes évek, de a Cable & Deadpol egyik legjobb poénjának értéséhez elengedhetetlen. Ezt muszáj mondani, mert az ongoing bizonyos helyeken v3-ként van feltüntetve (amúgy elméletben az is, és én is annak vallom), így bele lehet zavarodni - bár ez a Marvel-sorozatoknál nem ritka eset.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #605 Dátum: 2010. július 14. - 00:14:10 »
Pontosan ezért emeltem ki,. hogy első sorozat;) A V1, 2 csak két 4 részes mini volt.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #606 Dátum: 2010. július 24. - 19:36:37 »
Mostanában igyekszem elkerülni a gagyi képregényeket (jelenleg futó Marvel-ongoingot már nem is nagyon olvasok), inkább számomra eddig ismeretlen, "kult"-nak mondottakra áldozok az időmből. Leírást nem írok róluk, wikin úgyis jobban elkészítették már, mint ahogy én tudnám. Ez a három volt a legutóbb olvasott:

Maus, All Star Superman, Pride of Baghdad (ezt már régóta ismertem, csak most rendeltem meg papíron).

Mindegyikről nagyon sok jó hallottam, és mindegyik maradandó élményt nyújtott. Bekerültek a kedvencek közé.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #607 Dátum: 2010. július 24. - 21:13:58 »
A második az Ultimate Superman DC megfelelője, nem? Az annyira jó volt?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #608 Dátum: 2010. július 24. - 21:17:45 »
Jobb.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #609 Dátum: 2010. július 24. - 21:37:06 »
Nagyon tetszett. Bár, mivel nem nagyon ismerem Supermant, itt-ott összezavarodtam, de aztán előbb-utóbb megértettem mindent. Morrison tudott még újat mutatni a szuperhősös történetekben.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #610 Dátum: 2010. július 24. - 21:56:24 »
mivel nem nagyon ismerem Supermant, itt-ott összezavarodtam, de aztán előbb-utóbb megértettem mindent.
Az első feléből következik, hogy a második garantáltan nem igaz. Minden egyes füzethez tartozik legalább három másik történet, amik ismerete nélkül biztosan nem értheted meg az ott olvasottakat, csak azt az illúziót kapod. Annyi klasszikus történet előtt tesz tiszteletet, miközben nagyon rafináltan átköti az egyik legkülönösebb DC-s projectjébe (legalábbis a Multiversityig a legkülönösebbe), hogy arról oldalakat lehetne írni.
És remélhetőleg fog is az Absolute-ban, bár az előzetesben látható oldalszám alapján sajna kétlem.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #611 Dátum: 2010. augusztus 08. - 11:19:10 »
Ma olvastam el harmadjára a Marvel Universe vs The Punisher mini első számát, és le vagyok döbbenve. Úgy fogtam hozzá a sztorihoz, hogy nem olvastam el előtte a Marvel bevezetőit róla, így én naívan azt hittem, hogy a régi What if feldolgozása lesz, de alaposan mellé lőttem. Ez inkább a Marvel Zombies what if-je lehetne, de mégis sokkal jobban megfogott valamiért mint az, pedig én a MZ-t is szerettem (a v3-ig). A történetre nincs panasz, sok ötletes húzást meglépnek benne pl Frank tanulva a Deadpoollal történt eddigi harcaiból, felszeleteli a zsoldost, és hogy ne tudja összerakni magát, a darabokat egymástól távol temeti el.. Mikor Haspók felzabál egy komplett éttermi vendégsereget, na az a vizuális alkatú embereknek gyomorforgató. Érdekes látni, hogy ki hogyan kezeli a káoszt, a Lény pl nagyon ádáz. A pozitívumai ellenére mégiscsak egy Legenda vagyok jellegű feldolgozás, de remek alternatíva a már említett Zombiesra.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #612 Dátum: 2010. augusztus 08. - 12:40:46 »
Ehhez képest az írója a nevét se meri vállalni.

Genzo

• Puma
  • **
    • Genzo Comics
« Válasz #613 Dátum: 2010. augusztus 08. - 12:55:41 »
A Batman-Superman-Wonder Woman: Trinity című háromrészes minit megéri elolvasni?

Genzo Comics - Ahol a képregények vannak becélozva

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #614 Dátum: 2010. augusztus 08. - 14:49:30 »
Relatív. Viszonylag jó karakterizálás, de elég közepes cselekmény.

salander

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #615 Dátum: 2010. augusztus 08. - 15:46:06 »
Ehhez képest az írója a nevét se meri vállalni.
Gondolom azért mert Jonathan Maberrynek volt vmi négere akivel közösen hozta össze. :]

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #616 Dátum: 2010. szeptember 25. - 22:11:22 »
Micho ajánlására elkezdtem olvasni a Rising stars című sorozatot. Nem csalódtam benne, marha jó, és megtaláltam az egyik legkreatívabb képregényes ötletet, amit valaha láttam:
egy ember különleges képessége az, hogy a halottak szellemével a haláluk után pár napig még tud beszélni. A külvilág számára úgy tűnik, hogy nagyon csendes, magába húzódó, de nem, ilyenkor a halottakkal beszél. Az egyik szám végén egy egész oldalas képen ül egy ember egy szobában, körülötte feltűnően sok az üres hely. A képen nincs semmi más. A következő oldal teljesen fehér, csak pár szürke alak van rajta, meg a szövegbuborékaik. De fordítva van bennük a szöveg. Ha normálisan nézi az ember a képet, úgy látja, mint bárki más látná a képregényben, de ha a fény felé tartja, akkor a különleges képességű ember szemszögéből látszódik.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #617 Dátum: 2010. szeptember 25. - 22:23:21 »
Igen, az egy nagyon híres oldal a sorozatban. Például a magyar verziót alapból "megölné". :)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #618 Dátum: 2010. szeptember 26. - 00:16:36 »
Nekem az egyik kedvencem. Szép, kreatív ötletekkel megspékelt, kerek egész történet, néhány baromira érzelmes pillanattal. A ciklikusságot sugallóbefejezés, meg egészen parádésan elegáns. Anniy negatívum van benne, hogy néhány mellékszál nem sikerült a legjobbra: Úgy éreztem, hogy kiaknázatlan, befejezetlen maradt, vagy éppen a semmiből, megalapozatlanul tűnt fel.

JMS-nek inkább 10 ilyesmit kellett volna írnia, nem pedig Pókembert.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #619 Dátum: 2010. október 18. - 00:00:39 »
Most végeztem vele. Az egyik legjobb képregénysorozat volt, amit valaha olvastam.