Szerző Téma: Képregényajánlók (vagy éppenséggel nem!)  (Megtekintve 246469 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re: Képregény ajánlók (vagy éppenséggel nem!)
« Válasz #120 Dátum: 2008. december 05. - 06:53:07 »
Még ők is a nyolcas szám előtt szavazták meg a legjobbnak.  ;)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #121 Dátum: 2008. december 11. - 20:22:10 »
Ajánlani szeretnék nektek egy képregényt. Nem tudom, hogy rajtam kívül van-e még valaki aki nézi a Szellemekkel suttogó sorozatot. De ennek van egy képregényváltozata is. Már korábban is volt ebből egy mini-sorozat, de most ismét megörvendeztetett minket az IDW egy újabb ötrészes minivel, ami a Múzsa címet viseli. Ezen a héten jelent meg belőle az első rész és eddig nagyon jó a képregény. Teljesen jól visszaadja a sorozat hangulatát, a rajz is egész jó, a történet pedig kellően misztikus. Mondjuk eddig a Múzsa inkább hasonlít első nekifutásra egy X-Akta történetre, de ismerve az eddigi történeteket, biztos lesz még ebben több is.

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #122 Dátum: 2008. december 18. - 22:27:51 »
Na ha már van ilyen topik:

Ajánlom mindenki figyelmébe a Batgirl vol2 01-06. minit! Ma lett vége és szerintem valami piszok jó lett ez az egész. Aki ismer, az tudja, hogy nem rajongok Batmanért (de társ-sorozatokat, vagyis a Nightwinget és a Robint olvasom), de ez most nagyon tetszett. Annak ellenére is, hogy a Bőregér is feltűnik benne. A sztori végig pörög és soha nem lehet kiszámítani, hogy Cassandra mit fog lépni legközelebb! Komolyan, akinek van kedve és ideje, az olvassa el. ;)

De amit ne olvassatok el, az az Our Worlds at War crossever. A DC 90-es évek végi vagy 2000 évek eleji nagy crosseverje, most nem emlékszem pontosan, de az egész egy rakat gagyi. Szerintem tök fölösleges volt a papírt pazarolni rá anno... :roll:

Ellenben, ha 55 résznyi tömör hülyeségre vágytok, akkor szintén tudom ajánlani a Young Justice sorozatot, ami ebből a szompontból valami fenomenális! A sorozat 98-ban indult és 2002-ben szüntették meg, amikor a banda gerincét (Robin, Impulzus, Superboy, Wonder Girl) átpakolták a Tini Titánokhoz. Ja és Peter David írta. És fenomenális. Nekem a kedvencem a kis Lobo volt benne, meg azért itt még Impulzus és Superboy is nagyon elemében volt és abszolút nem voltak még olyan komolyak a gyerekek, mint Titános korszakukban. ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #123 Dátum: 2008. december 18. - 22:35:49 »
Peter David bármihez nyúl, szuper lesz.  :D

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #124 Dátum: 2008. december 18. - 22:36:59 »
Khöm...Pókember...khöm... ;D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #125 Dátum: 2008. december 18. - 22:39:27 »
Nana.  :fatestapolo: A The Death of Jean DeWolff íróját ne szidd.

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #126 Dátum: 2008. december 18. - 22:44:21 »
Én nem szidom, nálam David Mester az isten (a Hulk miatt), de a Pókemberes korszaka akkor sem volt olyan nagy durranás, mint a Hulk vagy a Captain Marvel. ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #127 Dátum: 2008. december 18. - 22:48:57 »
Nem volt kiemelkedően jó, de azért még mindig az egyik legjobb volt a maga idejében.  ;) Nem beszélve a visszatéréséről, ami még várat magára a magyar megjelenéssel.  :nezze: :spidey:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #128 Dátum: 2008. december 18. - 22:49:20 »
És ha már itt tartunk, én is mondanék egyet: Oeming saját sorozatát (bár a szöveget mással íratja), a Mice Templart. Kissé nehéz műfajra belőni, mert alapjában véve egy fantasy, de van benne miszticizmus, mágia, elég kemény történelmi múlt, és az állatos témának köszönhetően egy elég szép társadalomrajz is, mindez egy kalandregénybe sűrítve, ahol is egy ifjú egeret a világa istene kiválaszt arra, hogy kissé rendberakja a környéket, ja, meg hogy emgakadályozza egy gonosz isten visszatértét... és ami a legszebb, hogy ezt nem vmi szokványos fantasys elemekkel csinálja, hanem olyan, mintha egy teljesen reális középkori történetet kapnánk, de időről időre nagyon keményen, egy gyorsvonat sebességével letartol a misztikus része. A karaktereket kissé nehéz egér mivoltuk miatt megkülönböztetni egymástól, de egy idő után már ez is megy, és mindegyikük úgy tud valami újat mutatni, hogy egytől-egyig alapklisékből építkeznek.
A sztorinak hátránya nincs, csak előnye, viszont a képregénynek sajna van: kegyetlen ritkán jelenik meg egy-egy rész belőle, több mint másfél év alatt most jutottunk el az első könyv végéhez (hat füzet), ezért ajánlom csak most, mert így egyben le lehet tudni az első történetszálat.
(Kissé rossz hír viszont, hogy a Cartoon Network rajzfilmet akar belőle, és sajnos azért, mert a történet abszolút nem gyerekmese, rengeteg gyilkolás és vér van benne, és maga a misztikus háttér is inkább riasztó, mint valami tündibündi isntenkés fantasy-mese).

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #129 Dátum: 2008. december 18. - 22:51:45 »
Idézet
Nem beszélve a visszatéréséről, ami még várat magára a magyar megjelenéssel.   
Ejnye, már itt is csak a reklámok? ;D Az Other-ből írt ő 4 részt, ha jól emlékszem, ugye? :headscratch:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #130 Dátum: 2008. december 18. - 22:57:16 »
Igen, azzal vezették be az új Pókcímet, amit ő írt.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #131 Dátum: 2008. december 19. - 23:07:19 »
És ha már írtam a Mice Templarról, akkor volna itt még egy sorozat, ami nagyon sokban hasonlít rá, mégis teljesen más...
Egy szintén szerzői képregényről van szó - bár itt a szövegtől a rajzon és a kihúzáson át a színezésig egy ember végzi az egészet -, konkrétan a Mouse Guardról. A sztorit Eisnerrel díjazták, és jogosan. Alapvetően érdekes módon semmi extra: az alapszituáció annyi, hogy realisztikusan (tényleg) megrajzolt egerek egy kisebb-nagyobb városokból álló laza szövetsége fenntart az utak ellenőrzésére egy Gárdát, és az ő egyik történetüket meséli el az első hat szám. Van itt árulás, cselszövés, nyomozás, és rengeteg régi kalandfilmes elem a kardozástól kezdve a szorult helyzetekig. Az egész gyakorlatilag egy békebeli időket idéző Dumas-feldolgozás hangulatát éreztető klaandtörténet, minimális vérrel (közel sem olyan véres, mint a Mice Templar, de nem is fogja vissza magát, ha halálról van szó, érezteti, hogy ez nem rajzfilmes). A történetmesélés módszere is érdekes, mert nincs narrátor, sőt, néha akár 5 oldalon át egy írott szó sem... mégsem azért, mert csupa akció volna, hanem mert tényleg érezteti a történet, hogy a karaktereknek nincs mit szólniuk, feleslegesen meg nem beszélnek. Minden múltbeli dolog, a karakterek hátterei csak részben derül ki, az is inkább pár elejtett szó alapján rakható össze, a történet hagyja, hogy az olvasó maga fedezze fel.
A képregény egyébként érdekes módon négyzetes oldalakból épül fel, fizikai formájában érdekes lehet ("területre" akkor, amint egy normál füzet, csak alakra más). Magával ragadó, lebilincselő dolog... ám mivel egy ember csinálja, elég ritkán jelenik meg. 2006 elején indult kéthaviként, amit sajnos nem sokáig tudott tartani, eredetileg november környékére volt beígérve a második mini gyűjteményes kiadása, de csak most tartunk fél év kihagyás után a negyedik részénél, így csak az első kötet története olvasható egyben (és érdemes egyébként levadászni a tpb-t vagy a digitális változat extra tartalmát, mert egy roppant hasznos epilógusjellegű történet kapott helyet benne az első történet eseményeinek utóéletéről, és egyben kicsit jobban megismerhetjük benne a főszereplőket).

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #132 Dátum: 2008. december 26. - 10:20:20 »
Na, ajánlgassunk így egy kicsit, karácsony tiszteletére. Kezdjük is a sort az Identity Crisissel. Ezt még 24-én délután és este két részletben nyomta le, csak az ünnepi hangulat kedvéért. És, hát mit mondjak, nem semmi a sztori. Nekem, kellően megdöbbentő volt, néha egy kicsit nagyon is sok volt. Pl, amikor Bumeráng és a Tim apja végeznek egymással, vagy ahogy látni, hogy Batman átöleli Timet, hát az a lelkemig hatott (pedig egyesek szerint nekem nincs is olyan). De úgy általában a sztori nagyon szépen van felépítve és logikus is, bár mondjuk a végkifejlet az nem volt semmi! Mindre gondoltam volna, csak arra nem, ami a végén történt! De mivel kiadás esélyes műről beszélünk, ezért senki ne várja el, hogy pontosan megmondom, mire is gondolok, aki akarja, az majd elolvassa angolul vagy magyarul, ha tényleg megjelenik. Ha már megjelenés: én itt jegyezném meg, hogy egy oltári buktának tartanám még jelen helyzetben a dolgot. Hogy miért? Nos, mert a képregény elsősorban a magyar olvasó számára kevésbé ismert karakterekre épül. Na most, az átlag magyar olvasó Supermanen és Batmanen kívül max Wonder Womant és Robint ismeri belőle, ők viszont, inkább a mellékszereplők ebben a sztoriban. Na jó, a nagyon jól tájékozottak, hogy még emlékezhetnek DeathStrokera (akkor sem mondom ki, hogy Halálcsapás…), de kb ennyi. Szerintem, a fórumozókon, honosításokat olvasókon kívül kb a kutya sem tudja, ki az a Dr. Light, Atom, a Zöld Íjász, Fekete Kanári, Marsbéli Vadász, és a többi. Innentől kezdve pedig én nem értem, hogy mit akar a Képes, de ez már az ő doluk.
Mindenesetre én mindenkinek tudom ajánlani a képregényt, mert maradandó élményt nyújt, az biztos!
10/9

A másik, amit pedig szeretnék mindenki figyelmébe ajánlani, az a Septic Isle. Ez valamikor idén jelent meg, gőzöm sincs mikor, én csak most olvastam és azt hiszem, egy angol képregényről van szó. A képregény maga 50 oldal és fekete fehér, de nagyon jól megrajzolt. A rajzstílusát kb. a 100Bulletshez tudnám hasonlítani, de nekem az is bejön, szóval ezzel sem volt gond. A sztori meg egyszerű, mint egy bot és a manapság népszerű terrorista vonalat lovagolja meg, viszont, számomra nagyon élvezetesen. Az egész olyan, mint egy 80-as évek végi akciófilm, van itt minden: szex, akció, kemény káromkodások és sok lövöldözés. Szóval, aki szereti az ilyesmit, annak ajánlom figyelmébe a dolgot!
10/7

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #133 Dátum: 2008. december 27. - 15:59:11 »
Mivel a díszes társaság nagy része úgy sem jár a Hzs-re, ezért itt egy kis 2009-es előzetes nektek is, a Wizard alapján:

- tényleg elpaterolják Supermant, Batmant és Wonder Womant és ahogy olvastam, WW szerepét egy férfi fogja átvenni
- az Action Comics-ba tényleg Nightwing és Flamebird lesznek a címszereplők
- Grant Morrisson visszatér a Batmanhez
- Loeb és Cho a New Ultimates-en dolgozik, illetve, valami nagy durranást akar a 600. Hulk számra (ne ezt is visszaszámozzák, az tuti)
- az IDW új Star Trek minikkel jön ki, név szerint az 5 részes Mission End’s –el (Kirkel és Spockkal a főszerepben), illetve jön a Spoitlights vol2 is és még Byrne is készül egy 6 részes Crew című minivel, ami az eredeti sorozaton fog alapulni és valami nagyot is ígérnek májusra!
- ja és lesz egy Star Trek: Countdown című négy részes mini is a mozifilmhez!
- a sokunk által nagyra becsült Geoff Johns a következőkön fog dolgozni 2009-ben: Green Lantern, Flash: Rebirth, Secret Origin és a Blackest Night
- Millar még mindig nem tett le róla, hogy valahogy összeboronálja az F4-et, a Wolverint és az 1985-öt.
- a Lil’ League fog még szerepelni a Superman/Batman-ben!
- a sorozat fog vendégszerepelni Robin, Supergirl, Harley Quinn és Catwoman
- Green és Johnson ki fog nyírni egy női szereplőt a sorozatban, aki azonban nem lesz sokáig halott, teljes más képességekkel fog visszatérni!
- a Dynamite két BSG minit is ígér az új évre: az egyik a Cylon War lesz, amely az első cylon háború idejében fog játszódni, a másik pedig a Finel Five mini lesz
- Peter David fog írni valami Stephen King adaptációt, a Dark Towert
- Pak üzeni, hogy a Dark Reignek a Herkulesre is lesznek kihatásai
- az Ezüst Utazónak nem csak cameo szerep fog jutni a Skaarban, hanem nagyon is fontos lesz a jelenléte
- lesz egy új G. I. Joe sorozat

Bocsi, hogy csak azokat írtam ki, amik engem is érdekelnek, de hát ez van.  ;D

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #134 Dátum: 2008. december 27. - 16:52:03 »
Nem baj az, ez is bőven elég info. Köszi! ;)

BuB

• Pókfej
« Válasz #135 Dátum: 2008. december 27. - 16:58:38 »
Jaj, Morrison visszatér Batmanhez?
Minek? Hogy még jobban összebarmolja? :drying:
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #136 Dátum: 2009. január 22. - 20:01:28 »
Grant Morrison - Kill your boyfriend

Teljesen véletlenül akadtam erre a képregényre, épp egy netes archívumot bújtam, ahol csak úgy szórakozásból benéztem a kisebb kiadókhoz is, és Morrison neve (na meg a mű címe) miatt úgy döntöttem, ezt elolvasom. Hát nem bántam meg. Rég láttam ilyen szintű társadalomkritikát.
A történetről: a főszereplő egy átlagosnak mondható tizenéves diáklány, aki épp lázadó korszakát éli. Sikerül is kiélnie, korántsem szokványos módon. Összetalálkozik egy sráccal, akivel mindenféle őrültséget követnek el, míg végül kitalálják, hogy a lány barátját meg kell ölni. Csakazértmert. Ez az alaphelyzet, utána egyre nagyobb zűrökbe keverednek, Morrison stílusa pedig többnyire annyira túlzó, hogy egy percre sem tudtam letenni.
A társadalomkritika kétoldalú, egyrészt a főszereplők bírálják folyamatosan az átlagembereket, másrészt az író a társadalom lázadó, deviáns rétegeit. Az utóbbi kifejezetten remek lett, nem egy helyen könnyen fiatalkori magára ismer az ember.

szerk.: Ja, azt elfelejtettem írni, hogy csak egy hatvanakárhány oldalas oneshot az egész.

« Utoljára szerkesztve: 2009. január 22. - 20:59:33 írta zozi56 »
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #137 Dátum: 2009. január 22. - 21:03:50 »
Hónapok óta kinn van a C4A-n magyarul.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #138 Dátum: 2009. január 22. - 21:05:24 »
Ojjé. Látszik, hogy nem járok a Zsákon kívül máshová. :)
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #139 Dátum: 2009. január 22. - 21:51:19 »
"Kiestél. Please try again." :twisted:
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"