Na, ajánlgassunk így egy kicsit, karácsony tiszteletére. Kezdjük is a sort az Identity Crisissel. Ezt még 24-én délután és este két részletben nyomta le, csak az ünnepi hangulat kedvéért. És, hát mit mondjak, nem semmi a sztori. Nekem, kellően megdöbbentő volt, néha egy kicsit nagyon is sok volt. Pl, amikor Bumeráng és a Tim apja végeznek egymással, vagy ahogy látni, hogy Batman átöleli Timet, hát az a lelkemig hatott (pedig egyesek szerint nekem nincs is olyan). De úgy általában a sztori nagyon szépen van felépítve és logikus is, bár mondjuk a végkifejlet az nem volt semmi! Mindre gondoltam volna, csak arra nem, ami a végén történt! De mivel kiadás esélyes műről beszélünk, ezért senki ne várja el, hogy pontosan megmondom, mire is gondolok, aki akarja, az majd elolvassa angolul vagy magyarul, ha tényleg megjelenik. Ha már megjelenés: én itt jegyezném meg, hogy egy oltári buktának tartanám még jelen helyzetben a dolgot. Hogy miért? Nos, mert a képregény elsősorban a magyar olvasó számára kevésbé ismert karakterekre épül. Na most, az átlag magyar olvasó Supermanen és Batmanen kívül max Wonder Womant és Robint ismeri belőle, ők viszont, inkább a mellékszereplők ebben a sztoriban. Na jó, a nagyon jól tájékozottak, hogy még emlékezhetnek DeathStrokera (akkor sem mondom ki, hogy Halálcsapás…), de kb ennyi. Szerintem, a fórumozókon, honosításokat olvasókon kívül kb a kutya sem tudja, ki az a Dr. Light, Atom, a Zöld Íjász, Fekete Kanári, Marsbéli Vadász, és a többi. Innentől kezdve pedig én nem értem, hogy mit akar a Képes, de ez már az ő doluk.
Mindenesetre én mindenkinek tudom ajánlani a képregényt, mert maradandó élményt nyújt, az biztos!
10/9
A másik, amit pedig szeretnék mindenki figyelmébe ajánlani, az a Septic Isle. Ez valamikor idén jelent meg, gőzöm sincs mikor, én csak most olvastam és azt hiszem, egy angol képregényről van szó. A képregény maga 50 oldal és fekete fehér, de nagyon jól megrajzolt. A rajzstílusát kb. a 100Bulletshez tudnám hasonlítani, de nekem az is bejön, szóval ezzel sem volt gond. A sztori meg egyszerű, mint egy bot és a manapság népszerű terrorista vonalat lovagolja meg, viszont, számomra nagyon élvezetesen. Az egész olyan, mint egy 80-as évek végi akciófilm, van itt minden: szex, akció, kemény káromkodások és sok lövöldözés. Szóval, aki szereti az ilyesmit, annak ajánlom figyelmébe a dolgot!
10/7