Walking Dead, 2. évadAnnak idején, az első évadot megnéztem, de hagytam is a sorozatot, nem értettem miért olyan nagy szám az egész. Az első kötet megvolt, de az alapján nekem a képregény jobban bejött. Sokkal. Az első éved után nem biztos, hogy folytattam volna. Persze a nézők, rajongók döntenek, és azok voltak jószerivel.
A második évad már jobb is volt, mint az első. Bár az eleje itt sem tetszett, kissé ürügynek éreztem a
kislány, Sophia eltűnését, és utána kb. 3-4 részig keresését, én ott simán húztam volna belőle, 2 rész elég lett volna. De utána a farm, az új szereplők, az új helyzet, mások megismerése, már jó volt. Ami nagyobbat szólt, az
az elzárt zombik a pajtában, az kissé álleejtős, és érthetetlen volt először. De aztán szépen megmagyarázták, és valamelyest talán még meg is lehetett érteni az ilyen érzelmi alapú döntést. De ami utána jött, arra én sem számítottam, a
vérengzésnél, mikor a kislány is előkerült, mint zombi, az merész, kegyetlen ötlet volt. De reális. És alátámasztotta Shane álláspontját, miszerint
kint semmi esélye nem volt az életben maradásra, és már biztos zombi ő is azóta. Nem véletlen, hogy Rick lőtte fejbe, mert jelképezte a tévedését, "gyengeségét", hogy naív volt.Az évad legerősebb szála, fő mozgatórugója mégis Rick és Shane ellentéte volt. Nos itt éreztem először azt, hogy jobb a sorozat, mint a képregény. Ott ezt a szálat olyan gyorsan, és végletesen elintézték, hogy már olvasva sem tetszett. Nagyon jó ötlet volt így kihúzni ezt a szálat, és egymásnak feszíteni a két barátot, kollégát, társat. Nagyon erős lett így a feszültség, ami végig ott volt az évad során köztük.
Shane elborulása is szépen volt ábrázolva, ahogy szép lassan felemésztette a düh, elutasítás, tehetetlenség...Az évad vége meg kifejezetten jól sikerült, az
"összecsapásuk", és utána a zombiapokalipszis, ahogy elárasztották az egész farmot, kifejezetten tetszett. Jól is ért véget, ahogy Rick bekeményített, és ahogy a háttérben már látszott a börtön az utolsó snitten.
Walking Dead, 3. évadKonstans emelkedő színvonal, eddig ez tetszett a legjobban.
A börtön jó ötlet, és kissé ironikus is, ami régen elzárta a "gonoszokat" a társadalomtól, az most a védőbástyává válik.
Nálam kifejezetten erős pontja volt az évadnak, hogy felvették az elejtett szálakat, előkerült
Merle az első évadból, illetve Morgan is feltűnt...
Az új karakterek is tetszenek, Michonne a "rabszolga" zombijaival (milyen elborult egy ötlet már, de praktikus), illetve hát a Kormányzó... na őt mondjuk nehéz hova tenni. Alapvetően egyetértek azzal amit létrehozott, és csinál, hiszen ki ne vágyna a régi, kényelmes életére ebben a zord világban (ahogyan ezt Andrea is megemlítette). De hogy
nem hagy választást, ha valaki nem csatlakozik hozzájuk, akkor ellenség, és halál rá, ez kissé sok. Illetve valami súlyos gond van az agyával, hogy pl.
zombi fejeket tart a "nyugiszobájában", és a kislánya... (bár ez szépen összecseng a 2. évad pajtában zombik dolgával, szóval talán megérthető).De alapvetően az ötlet tetszik, csak kicsit olyan, mint a szocializmus: elméletben tök jó, csak a gyakorlatban b**zták el nagyon.

Én pl. minden lakót megtanítanék bánni a fegyverekkel, mert szép és jó, hogy vannak őrök, de ha valahogy betörnek a zombik pl., vagy olyan helyzetbe kerül, akkor automatikusan halálra van ítélve, mert nem tud bánni semmilyen fegyverrel, vagy nincs semmi tapasztalata, gyakorlata? Ebben Rickék sokkal jobbak, nagy fegyvertény nekik.
Ha én irányítanék egy ilyen várost, akkor szépen lassan terjeszkednék, hogy legalább egy teljes kisváros legyen az enyém, a megfelelő emberekkel. Értem ezalatt a vízvezetékszerelőtől az orvosig mindenkit, akikkel egy viszonylag normális közösséget fent lehetne tartani. Persze ez biztos nem ilyen egyszerű, mert azokkal kell számolni, akik vannak.
Amik jók voltak:
Merle és Daryl szála, Rick "megzakkanása" (azt pontosan nem is tudom mi volt, és valamiért Lori-t se mutatták holtan), Andreáék, az újak Tyreese, és a csapata...A vége viszont nem tetszett igazán, olyan semmilyen lett.
Amilyen nagy dirrel-durral, aknavetővel, meg kutyaf***ákkal betámadták a bötrönt, annyira könnyen üldözték el őket szerintem. Az kicsit felemás volt.