Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1365001 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #6640 Dátum: 2012. július 28. - 10:34:29 »
Tehát nem ugyanaz a bolygó.  :brow: Az "Alienek" és a Facehugger sem a teljes valójában jelenik meg, még formálódik. Szerintem ez nem hiba, hanem a későbbiekben kap magyarázatot. Gondolom, másik bolygót is benépesítettek az Alkotók, ez lesz majd az LV-426. Aztán onnan indul majd az Alien. Talán a tervezett 3. részre ez is formát ölt. Jó lesz ez, csak még ki kell várni. Szerintem a 2. résznél sokan majd a fejükhöz kapnak, hogy áhá, tehát ez meg az ezt és ezt jelenti.
Bevallom, nekem nagyon tetszett, (sőt az Alien filmeket, eddig nem sokra tartottam, de újra megnézve, már azokra is más szemmel nézek) és várom mi fog kisülni belőle.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Todd

• Pókfej
« Válasz #6641 Dátum: 2012. július 28. - 10:46:58 »
Én nagyon szeretem az Alien filmeket, és meg is néztem az összeset most elötte, hogy alapozzak. És totál úgy ültem be, hogy egy ahhoz nem szervesen kapcsolódó csak abban az univerzumban játszódó filmre ülök be, így nem vártam tőle a konkrét kapcsolatot.
És így tetszett is, de sok ismerősöm ugyanazt várta tőle, és csalódott benne.
Az ilyen spin-off filmekben egyedül azt nem csípem, hogy akkor bemutatunk egy folyamatot, amihez hasonló vélhetőleg lejátszódott egy másik bolygón is, de ez pont nem az.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #6642 Dátum: 2012. július 28. - 10:50:49 »
Lehetséges, hogy talán pont azért játszódik másik bolygón, hogy ne kelljen megfelelni a régi szériának. Nem kell figyelembe venni már ellőtt dolgokat, igazodni hozzá, hanem Tabula rasa-val  indulhatnak. De persze ezek csak feltételezések, és ez csak az én véleményem.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6643 Dátum: 2012. július 28. - 10:56:35 »

0.25-nél az leérkezés nagyon jó, és ahogy utána megigazítja a mandzsettáját:)

Todd

• Pókfej
« Válasz #6644 Dátum: 2012. július 28. - 10:58:47 »
Lehetséges, hogy talán pont azért játszódik másik bolygón, hogy ne kelljen megfelelni a régi szériának. Nem kell figyelembe venni már ellőtt dolgokat, igazodni hozzá, hanem Tabula rasa-val  indulhatnak. De persze ezek csak feltételezések, és ez csak az én véleményem.
Egy kicsit a Steve Perry féle Alien könyv (és képregény) trilógiára emlékeztetett. Ami eredetileg az Aliens folytatása lett volna, csak közben elkészült az Alien 3 ezért megváltoztatták benne a neveket. Így végig masszív deja vu érzésem volt.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #6645 Dátum: 2012. július 28. - 11:05:41 »
Látod, azért mégis csak ott bujkál az az Alien a háttérben.  ;)
Várom már a megjelenését, mert jó lenne ezt többször megnézni itthon egymás után, mert biztos vagyok benne, hogy újabb és újabb részletek fognak bevillanni minden egyes megnézésekor.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6646 Dátum: 2012. július 28. - 13:04:42 »
A Prometheus egy elő előzmény film. Tudtommal, trilógiának tervezték, és a siker miatt valószínű folytatják is. Ez még nem közvetlenül az Alien előzménye, hisz bár van egy Space jockey-nk mégsem azon a bolygón játszódik a film ahol az Alien indul. Nem hinném, hogy ez nem odafigyelés következménye, sokkal inkább csak az izgalmak fokozása. Szépen ahogy megyünk előre a történetben, mindent meg fognak magyarázni. Ridley jó rendező ( bocsássuk meg neki a RH-ot és a gladiátoros hülyeségét  :hehe: ), várjuk ki a végét. Ne temessük még ezt a filmet.  ;)
Mondom én: Rókabőr...

Mint minden folytatás, illetve előzmény.

Azért ezt nem mondanám. Most csak arra gondoltam én, hogy amikor ilyen egyértelműen nem akarják lezárni a sztorit egy közvetlen előzménnyel az kissé bántó. Nem tudhatom, hogy lesz-e valóban egyszer egy olyan film, ahol eljutunk odáig pl a Terminátorban, hogy visszautazik Kyle az időben.
De azért minden folytatás nem bőrlehúzás, ha az új és érdekes dolgokat fűz hozzá a történethez, emeli a tétet. Az Alien 1 után a 2 ilyen. Más műfaj újabb adalékok a film univerzumához, mégis jól illeszkedik az elsőhöz. Aztán a  Terminator 1 és 2 is pont ilyen. Na de pl a Terminator3 már csak egy klónja a másodiknak és szégyen gyalázat :D

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #6647 Dátum: 2012. július 28. - 13:18:50 »
Azért is mondom, hogy bőrlehúzás, mert ha nem lett volna sikeres az Alien és a Terminátor első része, akkor a második el sem készül. Ergo: bőrlehúzás, bármennyit is tesz hozzá az alaptörténethez. ;)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #6648 Dátum: 2012. július 28. - 14:11:27 »

Men in Black II, J ügynök harca a metróban a hatalmas girnyóval. Ugyanaz a mozdulatsor.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #6649 Dátum: 2012. július 28. - 14:59:32 »
For Kaine,Todd... phead :pyramid1:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6650 Dátum: 2012. július 28. - 15:06:52 »
Azért is mondom, hogy bőrlehúzás, mert ha nem lett volna sikeres az Alien és a Terminátor első része, akkor a második el sem készül. Ergo: bőrlehúzás, bármennyit is tesz hozzá az alaptörténethez. ;)
Akkor lehet, hogy a "bőrlehúzás" fogalma alatt nem ugyan azt értjük.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #6651 Dátum: 2012. július 28. - 15:11:04 »

Men in Black II, J ügynök harca a metróban a hatalmas girnyóval. Ugyanaz a mozdulatsor.
1.43-nál?
https://www.youtube.com/watch?v=eapwXxZNt7s

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #6652 Dátum: 2012. július 28. - 15:32:06 »
Akkor lehet, hogy a "bőrlehúzás" fogalma alatt nem ugyan azt értjük.

Az könnyen lehet.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6653 Dátum: 2012. július 28. - 22:00:54 »
Egy kicsit a Steve Perry féle Alien könyv (és képregény) trilógiára emlékeztetett. Ami eredetileg az Aliens folytatása lett volna, csak közben elkészült az Alien 3 ezért megváltoztatták benne a neveket. Így végig masszív deja vu érzésem volt.
Az a könyvsorozat nem a 3 után játszódott? Mert nekem úgy rémlik, hogy már ott is azt vették alapul, hogy Ripley halott. Csak ott úgy hozták vissza, hogy androidban másolták le és nem klónozták, mint a 4. filmben. Egyébként az a könyv-trilógia szerintem iszonyatosan jó volt, kár hogy a negyedik részben csak foltokban lehetett felfedezni a könyvekben lévő történetet. El kéne már újra olvasnom, kb 15 éve olvastam.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6654 Dátum: 2012. július 29. - 22:41:04 »
For Kaine,Todd... phead :pyramid1:
Köszi, már láttam, óriási!  :D  :piramis:

Todd

• Pókfej
« Válasz #6655 Dátum: 2012. július 30. - 20:58:06 »
Az a könyvsorozat nem a 3 után játszódott? Mert nekem úgy rémlik, hogy már ott is azt vették alapul, hogy Ripley halott. Csak ott úgy hozták vissza, hogy androidban másolták le és nem klónozták, mint a 4. filmben. Egyébként az a könyv-trilógia szerintem iszonyatosan jó volt, kár hogy a negyedik részben csak foltokban lehetett felfedezni a könyvekben lévő történetet. El kéne már újra olvasnom, kb 15 éve olvastam.
Wilks= Hicks, Billie= Nuwt
Egyedül Ripley, akinek hozzáírták a 3. filmbeli szerepét ahelyett, hogy a nevét változtatták volna meg, de ő csak a 2. regény végén bukkan fel.
A sztori képregényváltozatának első kiadásában még az eredeti nevek szerepeltek.
Idézet
The first three stories formed a continuation of the two Alien films that had been released by the time they were published. However, 1992 saw the release of Alien 3, which contradicted the events of the comics by beginning with the deaths of Newt and Corporal Hicks. In order to keep the stories relevant to the Alien series, Dark Horse changed the names of the characters for future printings of the stories. Newt became Billie while Hicks was now known as Wilks. The only other major difference between the original publications is that as well as being renamed the trade paperbacks were also recolored.
http://en.wikipedia.org/wiki/Aliens_(comic_book)
Szerintem az nagyon jó, hogy a negyedik film minimálisan tekintettel van a könyvekre. Amikor a végén landolnak az elpusztított földön, és körbenéznek, számomra egyértelmű volt "Hát persze mert ekkor már megvolt az idegenekkel folytatott háború."
Szerintem is nagyon jó könyvek voltak, nagyon szeretem Steve és Stephany Perry írásait.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6656 Dátum: 2012. július 30. - 22:32:21 »
Szerintem az nagyon jó, hogy a negyedik film minimálisan tekintettel van a könyvekre. Amikor a végén landolnak az elpusztított földön, és körbenéznek, számomra egyértelmű volt "Hát persze mert ekkor már megvolt az idegenekkel folytatott háború."
Höh? Ilyen mikor volt a filmben?  :headscratch: Mert ilyenre nem emlékszem. Azt tudom, hogy a könyvben benne volt, hogy az Alienek teljesen elfoglalták a Földet. Ha jól emlékszem, akkor az első kötet végére. A másodikban volt a katonai bolygó, ahol egy tábornok akart katonákat faragni az Alienekből, hogy azokkal foglalja vissza a Földet, akik persze inkább ellene fordultak  :stupid: (ez volt még egy olyan rész ami valamilyen szinten visszaköszönt a negyedik filmben), a harmadik könyvben volt az amikor az Alienek bolygójára mentek, hogy elhozzák a szuperkirálynőt vagy micsodát. De nyugodtan javíts ki, ha tévedek, mint már említettem, több mint 15 éve olvastam a könyveket, és akkor is csak egyszer, így már azért pár dolog feledésbe merült azóta.  ;) Egyébként nem is tudtam, hogy kiadták képregényben is. Le kellene vadásznom, kiváncsi lennék rá.  :) Bár a Thrawn-trilógiában is csalódtam képregényként, pedig a könyv piszok jó volt.

Todd

• Pókfej
« Válasz #6657 Dátum: 2012. július 31. - 08:59:54 »
Csak a rendezői verzióban volt benne az a jelenet.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6658 Dátum: 2012. július 31. - 22:38:19 »
Nem is tudtam, hogy ebből is adtak ki rendezői változatot. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #6659 Dátum: 2012. július 31. - 22:53:09 »
Amikor kiadták DVD-n, akkor mind a 4 részből csináltak rendezőit.
Habár a 3. inkább csak bővített változat, mivel a rendező elhatárolódott attól a filmtől, és így nem ő vágta újra. Az egy nagyon érdekes dolog, szinte jelenetek 80 %-a eltér a véglegestől, mintha 2 külön film lenne.