Na, most lehet hogy én leszek a kaki alak, de nem vagyok már egy mai csirke, és az én szememben:
Űrhajók, lézerfegyverek, robotok=Sci-fi
De teszem azt a Looperben, vagy a 12 majomban sincsen egyetlen ürhajó, lézerfegyver, vagy robot, mégis egy percig sem kérdés, hogy sci-fi. Míg a Vasember mindent felvonultat a skálából, de eszembe nem jutna sci-finek nevezni.

Tehát ez az elmélet nagyon erősen sántít szerintem.
De az nem magyarázná a technológiai lemaradásunkat, sem az elszigeteltségünket (azaz hogy még nem láttunk ufót).
De nem is vagyunk elszigeteltek, lejött az E.T. is, és felismerte Yodát.
http://www.buzzfeed.com/norbertobriceno/you-need-to-hear-this-theory-about-et-and-star-wars-right-noLehet, hogy a korból adódik, hogy másképp látjuk, de ezzel értek egyet:
Vicces is a szituáció, mert hiába ti vagytok az ideősebbek, most mégis én védem a vaskalapos hagypományos nézetet, és ti a modernet.

Igen, az első rész története mesés, ezért is kapott Lucas annyi kritikát - többek között Harrison Fordtól is. És ezek a kritikák nem léteznének, ha a SW mese. Pontosan azért léteznek, mert a kor adottságait figyelembe véve sci-finek készült.
Szerintem ezek a kritikák pont azt jelentik, amit én is mondok, hogy az akkori kor követelményeiben nem felelt meg annak, hogy sci-fi.
Lényegében a mai értelembe vett kevésbé keményvonalas műfajt az a film teremtette meg. Amikor sem társadalmi, sem tudományos kérdésekkel nem kell foglalkoznia egy sci-finek, csak legyen látványos. A sci-fi környezet csak a körités.
De akkor így megint csak az elejére érünk vissza, tök mindegy, milyen műfajú filmnek is tekintjük, akkor sem kell tudományos magyarázatokat eröltetnie magára, mivel sosem tette.

Vagyis csak egyszer, de azt is mindenki lehurrogta.

Nem pont a bőrszín miatt katasztrófa. Sokkal inkább a zene + felbukkanás, mintha épp odasz#rt volna és megijedt, hátha látta valaki.
Mióta ezt elolvastam, azóta én is csak így tudok nézni arra a képre, és tényleg.

Na tegnap végre megnéztem az Only Lovers Left Alive-ot. Igazából tök jó ez a film, úgy, hogy igazából a semmiről szól. Vagyis arról, az örökkévalóság a monotonitás mennyire kikészít valakit. Mindhárom színész tök jó volt benne, szenvedő pucér Loki, meg Tilda Swanton, aki mindig kicsit ijesztő, és az első Alien apukája is.
Marha nehéz lehet egy ilyen filmet nézhetőre megcsinálni, és gondolom sokaknak még így sem számít annak.