Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363109 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #8920 Dátum: 2014. november 29. - 17:26:47 »
 :lol:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #8921 Dátum: 2014. november 29. - 17:27:47 »
A négerekkel nincs gondom, Mace Windu a legkeményebb Jedi 8)
Tejet kérek! Csokisat!

Todd

• Pókfej
« Válasz #8922 Dátum: 2014. november 29. - 17:30:10 »
Elvégre a Marvel filmekbe is túl sokat kontárkodtak bele.  ;)
Igen, hiszen volt bennuk neger. (elszalad)
:lol:
És valójában túlélte, hogy palpatine ledobta a toronyból, csak elvesztette a fél szemét, és belőle lett a legkeményebb Shield ügynök is.  ;D

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #8923 Dátum: 2014. november 29. - 17:38:45 »
Akár túl is élhette, ha nem ölte meg a villám, akkor az erővel lassíthatta a zuhanást. Bár a kardját nem hagyta volna el, pláne nem engedte volna, hogy egy sith használja.
Tejet kérek! Csokisat!

Todd

• Pókfej
« Válasz #8924 Dátum: 2014. november 29. - 17:42:15 »
Azt a kezével együtt elcsaklizták tőle. Amúgy biztos volt ilyen expanded-universe sztori, mert abban kábé mindenkiről kiderült, hogy életben maradt.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #8925 Dátum: 2014. november 29. - 17:46:17 »
Ja, mert ugye az erővel fel lehet támasztani a halottakat, ahogy Sidious bácsai tanította :D
Tejet kérek! Csokisat!

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #8926 Dátum: 2014. november 29. - 18:59:22 »

De azért Dél-Afrikában nem lennél fehér,azt hidd el nekem!   ;)

balogh44

• Thanos
« Válasz #8927 Dátum: 2014. november 29. - 19:27:46 »
Na, most lehet hogy én leszek a kaki alak, de nem vagyok már egy mai csirke, és az én szememben:
Űrhajók, lézerfegyverek, robotok=Sci-fi
Törpök, varázslók, unikornisok, sárkányok, miegymás= fantasy
Ha már látok egy törpét űrhajóval (He-Man) az már sci-fi/fantasy, vannak műfaj keveredések, ugyanez van a Támadás a Krull bolygó ellen-el is, ott sem lehet ráerőltetni egyiket sem, mert merít innen is onnan is. De ez nem is baj.
A Star Wars= Sci-fi/fantasy
Ennyi.

Ju

• Pókfej
« Válasz #8928 Dátum: 2014. november 30. - 10:24:40 »
Pár napja én is láttam a Predestinationt. Szerintem kurvajó! :)
En tegnap lattam, szerintem is. :) A multvaltoztatast szeretem autoregressziv-szeru folyamatkent felfogni, de tegnap jottem ra, hogy kizarolag akkor van ertelme, ha fixpontba kerul.
Azt hiszem, nagyjából értem, hogyan gondolod. Legalábbis, ha egyetlen idővonalas modellben gondolkodom, hasonlóan jellemezném. Azon viszont most gondolkodtam el, hogy ebben az esetben a fix pont nagy eséllyel garantált előbb-utóbb. Kicsit "logikailag elrendelt". Feltéve, hogy ugyanarra gondolunk. :)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #8929 Dátum: 2014. november 30. - 12:44:08 »
Aha, szerintem hasonlora gondolunk. Megprobaltam elkepzelni egy divergenciat, de nem tudtam (elobb-utobb mindig elpusztult minden, az meg mar fixpont :) ).
« Utoljára szerkesztve: 2014. november 30. - 12:48:13 írta zozi56 »
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8930 Dátum: 2014. november 30. - 13:02:19 »
Lehet, hogy a korból adódik, hogy másképp látjuk, de ezzel értek egyet:
Törpök, varázslók, unikornisok, sárkányok, miegymás= fantasy
Talán a mi időnkben még mást neveztek sci-finek, mint a tiétekben. Igen, az első rész története mesés, ezért is kapott Lucas annyi kritikát - többek között Harrison Fordtól is. És ezek a kritikák nem léteznének, ha a SW mese. Pontosan azért léteznek, mert a kor adottságait figyelembe véve sci-finek készült. A Birodalom visszavág is az. És éppen ez az, ami miatt ma sokan utálják az ewok-mackókat, mert a Jedi már mesés volt.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8931 Dátum: 2014. november 30. - 13:04:27 »
Na, most lehet hogy én leszek a kaki alak, de nem vagyok már egy mai csirke, és az én szememben:
De teszem azt a Looperben, vagy a 12 majomban sincsen egyetlen ürhajó, lézerfegyver, vagy robot, mégis egy percig sem kérdés, hogy sci-fi. Míg a Vasember mindent felvonultat a skálából, de eszembe nem jutna sci-finek nevezni. :roll: Tehát ez az elmélet nagyon erősen sántít szerintem.
De az nem magyarázná a technológiai lemaradásunkat, sem az elszigeteltségünket (azaz hogy még nem láttunk ufót).
De nem is vagyunk elszigeteltek, lejött az E.T. is, és felismerte Yodát.  ;D
http://www.buzzfeed.com/norbertobriceno/you-need-to-hear-this-theory-about-et-and-star-wars-right-no
Lehet, hogy a korból adódik, hogy másképp látjuk, de ezzel értek egyet:
Vicces is a szituáció, mert hiába ti vagytok az ideősebbek, most mégis én védem a vaskalapos hagypományos nézetet, és ti a modernet.  :lol:
Igen, az első rész története mesés, ezért is kapott Lucas annyi kritikát - többek között Harrison Fordtól is. És ezek a kritikák nem léteznének, ha a SW mese. Pontosan azért léteznek, mert a kor adottságait figyelembe véve sci-finek készült.
Szerintem ezek a kritikák pont azt jelentik, amit én is mondok, hogy az akkori kor követelményeiben nem felelt meg annak, hogy sci-fi.
Lényegében a mai értelembe vett kevésbé keményvonalas műfajt az a film teremtette meg. Amikor sem társadalmi, sem tudományos kérdésekkel nem kell foglalkoznia egy sci-finek, csak legyen látványos. A sci-fi környezet csak a körités.
De akkor így megint csak az elejére érünk vissza, tök mindegy, milyen műfajú filmnek is tekintjük, akkor sem kell tudományos magyarázatokat eröltetnie magára, mivel sosem tette.  ;) Vagyis csak egyszer, de azt is mindenki lehurrogta.  :lol:
Nem pont a bőrszín miatt katasztrófa. Sokkal inkább a zene + felbukkanás, mintha épp odasz#rt volna és megijedt, hátha látta valaki.
Mióta ezt elolvastam, azóta én is csak így tudok nézni arra a képre, és tényleg.  :lol:

Na tegnap végre megnéztem az Only Lovers Left Alive-ot. Igazából tök jó ez a film, úgy, hogy igazából a semmiről szól. Vagyis arról, az örökkévalóság a monotonitás mennyire kikészít valakit. Mindhárom színész tök jó volt benne, szenvedő pucér Loki, meg Tilda Swanton, aki mindig kicsit ijesztő, és az első Alien apukája is.
Marha nehéz lehet egy ilyen filmet nézhetőre megcsinálni, és gondolom sokaknak még így sem számít annak.
« Utoljára szerkesztve: 2014. november 30. - 13:34:42 írta Todd »

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #8932 Dátum: 2014. november 30. - 13:49:15 »
Nekem ott kezdődik az egész hogy a sci-fi jelentése tudományos fantasztikum, bármi sci-fit megnézel valamilyen szinten kapcsolódik a tudományhoz, abból indul ki azzal kapcsolaltban vet fel kérdéseket, aköré épül a sztori, de legalábbis fontos része a világnak. Mi lenne ha az emberiség meghódította volna az űrt, robotokat csinál amik öntudatra ébrednek és fellázadnak, felfedez egy idegen fajt,  új lényeket talál, rájön hogyan kell az időben utazni stb stb stb.

A star warsnál nekem már az első mondatnál bukja a sci-fi zsánerbe kategorizálás, "réges régen egy messzi messzi galaxisban" magyarán elhatárolja magát teljesen az emberi tudományos résztől, persze tele van olyan elemekkel amik a sci-fi re jellemzők, de ezek nem relevánsak, ha mindent kicserélnénk benne bármiféle más zsáner elemeivel ugyanúgy működne a történet, mert ugyanúgy nem lenne releváns. De ha a Star Wars felvetne bármi olyat hogy több ezer évvel ezelőtt valamelyik star wars beli faj népesítette be a földet és lettek az emberek, így már kötném sci-fihez, mert így már köthető lenne tudományoasan valamihez az egész. De ezeket céltudatosan kerülik sőt leaszarják az alkotók, mert nem ez a lényege a történetnek. Számomra ez nem sci-fi. Max -fi.  ;D
« Utoljára szerkesztve: 2014. november 30. - 13:53:47 írta Pádi »

Todd

• Pókfej
« Válasz #8933 Dátum: 2014. november 30. - 13:54:10 »
És ami a legfontosabb, hogy mindez egy percig sem von le semmennyit sem a film értékéből.
Attól még ugyanúgy gyerekkorom leglegmeghatározóbb filmje, sőt az a brand frenchise, amihez a mai napig leginkább gyerekesen rajongok.
A régi Star Wars trilógia a úgy egyben a kedvenc filmem, sőt nem is mint film sokkal több annál.
Ettől még nem lesz sci-fi, nem tudnám egy lapon emlegetni Assimov Alapítványával, vagy Orwell 1984-ével. És ezek nagyon nem a modern megváltozott trendek.  ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8934 Dátum: 2014. november 30. - 13:59:04 »
Voltaképpen műfaji besorolásról beszélünk, ami sok esetben nem is létezik. Igen nehéz pontosan besorolni egy műfajba a legtöbb (sci-fi) filmet, mert tág a határ, és egyre csak tágul. Ja, mondhatjuk, hogy a SW egy mese sci-fi környezetbe öltöztetve, de a műfaji sajátosságok miatt nem mondhatjuk, hogy mese és kész.
Idézet
De teszem azt a Looperben, vagy a 12 majomban sincsen egyetlen ürhajó, lézerfegyver, vagy robot, mégis egy percig sem kérdés, hogy sci-fi.
Ez nem bizonyít semmit. Tudod, minden ember élőlény, de nem minden élőlény ember.
A Vasember nem robot. De jó példa, hogy nyert egy sci-fi díjat, mert ma már nem lehet csupán sci-fi műfajba besorolni szinte egy filmet sem.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8935 Dátum: 2014. november 30. - 14:10:16 »
Igen ebben egyetértek. Amúgy én szó szerint ezzel kezdtem. ;)

De nem kell aggódnunk, már elkészült a trailerből a George Lucas Special Edition.
« Utoljára szerkesztve: 2014. november 30. - 14:20:24 írta Todd »

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #8936 Dátum: 2014. november 30. - 14:55:01 »
a legvége menőbb mint az eredetinek  8)

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #8937 Dátum: 2014. november 30. - 18:38:57 »
3 nap alatt 28 millió megtekintés :oh: Van ám érdeklődés. :)
Tejet kérek! Csokisat!

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #8938 Dátum: 2014. december 01. - 00:23:20 »
Ha semmit se látnátok a Falconból:
http://i.imgur.com/MVhkmQa.webm
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

Ju

• Pókfej
« Válasz #8939 Dátum: 2014. december 01. - 10:27:22 »
Megprobaltam elkepzelni egy divergenciat, de nem tudtam (elobb-utobb mindig elpusztult minden, az meg mar fixpont :) ).
Gyakran meg simán csak előbb-utóbb paradoxonba futsz. Volt ennek egy kitekert változata a Futurama-ban, ahol megoldották a hurkot és minden ment tovább. Egyébként a Futurama meglepően logikus, nem véletlenül matematikus a vezető írója. :)